GODIŠNJE DRUŽENJE ČLANOVA UDRUGE UMIROVLJENIKA GRADA KLANJCA

Podijeljeni rođendanski pokloni, a veselo druženje nastavilo se uz glazbu i ples

Objavljeno: 24.11.2017. JJ

U Zelenjaku je održano godišnje druženje članova Udruge umirovljenika grada Klanjca. Odazvala se većina od 255 članova. Na samom početku, predsjednica Udruge Katica Kantura izvijestila je članove o najznačajnijim aktivnostima u ovoj godini. Tijekom 2017. organizirani su izleti u Samobor, Karlovac, Poreč i Limski kanal, te posjet Sajmu cvijeća u Zagrebu. Tijekom ljeta organiziran je odlazak na kupanje u Crikvenicu i Mošćeničku Dragu, a u lipnju su članovi Udruge sudjelovali i na tradicionalnom Susretu umirovljenika u Svetištu Majke Božje Bistričke.

Tradicijsko rukotvorstvo

Do kraja godine planira se još cjelodnevni posjet Adventu u Zagrebu i razgledavanje gradskih znamenitosti uz stručno vodstvo. Dogovoreno je i da će Udruga biti partner Gradskom društvu Crvenog križa Klanjec u prijavi programa “Zaželi”, kojeg provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Taj se program odnosi na zapošljavanje žena, a kroz njega bi se istovremeno osigurala i pomoć starijim i nemoćnim osobama. Predsjednica je istaknula kako su i dalje aktivne članice Sekcije za tradicijsko rukotvorstvo, koje se druže svake srijede u Gradskoj knjižnici, gdje se bave izradom ručnih radova, a pripremile su i predavanja te dvije izložbe – “Božić na malo drugačiji način i “Čez korizmu do Vuzma – nejgda i denes”.

“Okrugli” rođendani

U sklopu godišnjeg susreta, podijeljeni su i prigodni pokloni članovima koji su u ovoj godini proslavili “okrugle” rođendane – jedan član 90. rođendan i sedam članova 80. rođendan. Udruga ima i 14 sedamdesetogodišnjaka, a četiri člana proslavila su ove godine 60. rođendan.
Okupljene su pozdravili Nikola Capar, predsjednik Matice umirovljenika KZŽ i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Prisustvovala je i Jelena Prekratić, ispred Kulturnog centra Klanjec i Gradske knjižnice Klanjec, dok se klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek ispričao zbog službenog puta.
Po završetku službenog dijela, nastavljeno je druženje uz glazbu i ples.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba