MOŽE LI PRIOPĆENJE BITI ŠTURIJE?

Na pet ključnih pitanja vezanih za projekt Stubaki, Andabak nam odgovorio jednom rečenicom – evo kojom

Objavljeno: 24.11.2017. Alen Brodar

Ponukani kaznenom prijavom USKOK-u za zlouporabu položaja i ovlasti te zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, koju su Dragutin Ranogajec i Daniel Vnuk podigli protiv krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara, vlasnika Koncerna Sunce Jake Andabaka te još šestero osumnjičenih, pokušali smo doći do reakcije i komentara svih involviranih.

Komentar na prijavu

Župan Kolar novinarima je odgovorio istoga dana, kao i petoosumnjičena, članica Nadzornog odbora Stubaka d.d., Sonja Borovčak, a sada smo odgovor dobili iz Koncerna Sunce – ako se to može zvati odgovorom. Naime, postavili smo upit, želeći dobiti komentar na kaznenu prijavu, i to je jedino što smo i uspjeli dobiti. U priopćenju od jedne rečenice, koje potpisuje Jako Andabak, predsjednik NO-a Stubaka d.d., piše:

“Sve optužbe od strane gospodina Vnuka i gospodina Ranogajca, za koje tvrde da su navedene u njihovoj kaznenoj prijavi, u potpunosti su neutemeljene, budući da su i Nadzorni odbor i Uprava Stubaki d.d. postupali isključivo prema zakonskim i ugovornim obvezama.”

Ignorirali pitanja

No, osim traženja komentara na prijavu, mi smo u istom upitu postavili i sljedeća pitanja:

1. Je li prekršen zakon?

2. Za što je točno dignut kredit, zbog kojeg je upisana hipoteka na zemljište u vlasništvu Stubaki d.d. i kojem poduzeću je to zemljište bilo jamstvo?

3. Je li zemljište u Stubičkim Toplicama založeno kako bi se kupilo poduzeće u Bizovačkim Toplicama?

4. Je li Nadzorni odbor bio upoznat s upisom hipoteke na zemljište i jesu li dali suglasnost?

5. Zašto o tome nije glasala Skupština Krapinsko-zagorske županije?

Zamolili smo odgovore na ova pitanja što prije, no kao što smo već napisali, ona su ignorirana, a jedino što smo dobili jest gore napisana rečenica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba