Gradonačelnik Emil Gredičak potpisao je ovu Odluku, uvažavajući trenutnu socijalnu situaciju, preporuku Komisije za dodjelu stipendija, ali i mogućnosti gradskog proračuna

BRAVO OROSLAVJE: Grad dodjeljuje čak 82 stipendije – baš svima koji su ispunili kriterije

Objavljeno: 23.11.2017. AB

Prema izmjeni odluke o broju i visini učeničkih i studentskih stipendija, grad Oroslavje daje stipendije svima koji su zadovoljili kriterije iz Pravilnika o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija za školsku godinu 2017/2018.
Tako će se u mjesečnom iznosu od 300 kuna dodijeliti deset stipendija za nadarene učenike, 31 stipendija prema socijalnom kriteriju, četiri stipendije za deficitarna zanimanja, tri stipendije iz sporta te dvije stipendije za učenike s posebnim potrebama.

Studentske stipendije

Što se pak tiče studentskih stipendija, u mjesečnom iznosu od 400 kuna, dodijelit će se šest stipendija za nadarene studente, 16 stipendija po socijalnom kriteriju, pet stipendija za deficitarna zanimanja, četiri stipendije za studente iz područja umjetnosti te jedna stipendija iz područja sporta. Redoslijedne liste mogu se pronaći na internetskim stranicama Grada Oroslavja ili OVDJE. Inače, još je sredinom listopada donesena odluka da se ove godine daje 14 stipendija više nego prošle godine.

– Grad Oroslavje daje stipendije za sve učenike i studente koji su zadovoljili kriterije. Uvažavajući trenutnu socijalnu situaciju, preporuku Komisije za dodjelu stipendija, ali i mogućnosti gradskog proračuna, sa zadovoljstvom donosim ovu odluku – rekao nam je gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak. No, Grad Oroslavje nije stao samo na stipendijama. Naime, u narednoj će godini financirati školski obrok za 50 učenika u 100-postotnom iznosu.

Za gospodarstvo 100 posto više

Odluka je donesena uvažavajući socijalne kriterije. Također, kao dio županijskog projekta “Zalogajček”, financirat će se školski obrok za još 52 učenika. A da u Oroslavju ozbiljno rade na daljnjem poboljšanju uvjeta života u svom gradu, pokazuje i činjenica da je u prijedlogu gradskog proračuna za 2018. godinu stavka za gospodarstvo povećana za čak 100 posto u odnosu na ovu godinu.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba