SVEČANA PROMOCIJA U ZAGREBAČKOM MUZEJU SUVREMENE UMJETNOSTI

Predstavljena nova knjiga Franje Gregurića, “Vlada demokratskog jedinstva – Istina o Vukovaru i škola demokracije u Hrvatskoj”

Objavljeno: 22.11.2017. JJ

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održana je svečana promocija knjige Franje Gregurića “Vlada demokratskog jedinstva – Istina o Vukovaru i škola demokracije u Hrvatskoj”. Knjiga je objavljena u izdanju Hanza Medije i Školske knjige, a prethodno je već predstavljena na Interliberu u Zagrebu te u Vukovaru.

Druga knjiga

Franjo Gregurić, rođen 1939. godine u Loboru, bio je ratni premijer i predsjednik prve i do sada jedine prave višestranačke vlade u povijesti moderne Republike Hrvatske (kolovoz 1991. – kolovoz 1992). Ta vlada nije bila produkt ni prijeizbornih ni postizbornih koalicija, već prava vlada nacionalnog jedinstva, nastala na temelju međustranačkog dogovora suprotstavljenih parlamentarnih stranaka. Gregurić je već prethodno objavio jednu knjigu o toj vladi u kojoj je kroničarski bilježio događaje te na 685 stranica objavio niz dokumenata koji svjedoče o tim danima.

Pozadina događaja

U svojoj novoj knjizi opisuje i pozadinu događaja i atmosferu te iznosi osobne političke ocjene. Svoja svjedočenja u knjizi iznose i dr. Mate Granić, dr. Zdravko Tomac, dr. Jurica Pavelić, Gordan Radin, general Antun Tus, Marin Vidić Bili, Zoran Šangut, Vesna Bosanac, Branko Borković Mladi Jastreb, Branko Salaj, Danijel Rehak, dr. Slaven Letica, Mladen Vedriš, Boris Gregurić…
Promociji knjige nazočili su i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba