ČIJI ĆE PROIZVOD OSVOJITI PRESTIŽNU TITULU ŠAMPIONSKOG MEDA?

Na ovogodišnje Ocjenjivanje i izložbu prijavilo se 57 zagorskih pčelara sa 68 uzoraka

Objavljeno: 22.11.2017. JJ

Ove subote će u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici, s početkom u 17 sati, biti održano 16. Ocjenjivanje i izložba meda Krapinsko – zagorske županije. Ove godine na ocjenjivanje je pristiglo 68 uzoraka meda od 57 pčelara. Udruga pčelara Krapina dostavila je 21 uzorak, “Nektar” Konjščina 24 uzorka, “Gaj” Mače 11 uzoraka, Hrvatsko Zagorje Zabok četiri uzorka i “Kvirin Broz” Klanjec jedan uzorak.

Nema isključenih

Ove godine ni jedan uzorak meda nije isključen. Senzoričko ocjenjivanje meda održano je 23. listopada u prostorijama Krapinsko – zagorske županije. Za ocjenjivanje i izložbu meda prikupljaju se tri staklenke po uzorku meda. Jedna staklenka dostavlja se na Agronomski fakultet, gdje se provodi peludna analiza meda. Zatim se organizira organoleptičko ocjenjivanje meda, za koje se koristi druga staklenka meda, a treća staklenka se izlaže na svečanoj dodjeli diploma i proglašenju šampiona.

Dogovor udruga

Rezultati peludne analize zbrajaju se s organoleptičkom analizom, a uzorak meda s najvećim brojem bodova postaje šampionski med. Izložba se održava svake godine u drugoj općini ili gradu na području Krapinsko – zagorske županije, a sve prema dogovoru pčelarskih udruga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba