MIMOHODOM I SVEČANOM SJEDNICOM, DVD BEDEKOVČINA PROSLAVIO VELIKU OBLJETNICU – 105 GODINA OSNUTKA I KONTINUIRANOG RADA

Predsjednik Ž. Odak: Najveći ponos, ujedno i budućnost ovog Društva, naša je vatrogasna mladež

Objavljeno: 29.10.2017. JJ

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bedekovčina proslavilo je 105. obljetnicu osnutka i rada. Svečana proslava održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te supokroviteljstvom Općine Bedekovčina. Program je započeo mimohodom vatrogasaca i vozila od tvornice Tondach do Vatrogasnog doma, gdje je održana svečana sjednica. Predsjednik DVD-a Željko Odak istaknuo je kako Društvo bilježi prosječno 20-ak različitih sve zahtjevnijih intervencija godišnje. Ponos DVD-a Bedekovčina, rekao je Odak, već je godinama vatrogasna mladež, po kojoj je Društvo poznato i izvan Zagorja, pa i Hrvatske.

Odlikovanja i priznanja

– Mladež i njihovi voditelji su ponos i budućnost ovog društva, a po svojim uspjesima na natjecanjima ponos Krapinsko – zagorske županije i Bedekovčine, čije ime više nego pozitivno prenose na natjecanjima širom Hrvatske, ali i izvan njenih granica – istaknuo je Odak.
Društvo danas broji 142 člana, od toga 50 aktivnih vatrogasaca i 24 žene, devet pričuvnih i pet počasnih članova te 45 pripadnika mladeži i pomlatka. U sklopu svečane sjednice, dodijeljena su odlikovanja i priznanja. Brončane medalje i plamenice dodijeljene su još na skupštini početkom godine, pa su stoga ovog puta dodijeljena srebrna i zlatna priznanja, kao i posebno vatrogasno priznanje – spomenica Vatrogasni veteran, koju su primili predsjednik društva Željko Odak i Janko Buzjak. Zlatnu plamenicu dobio je Stjepan Špiranec, a zlatne medalje Josip Horvat, Tihomir Granc, Tomislav Novosel, Ivan Odak i vlč. Josip Komorčec. Dodijeljene su i spomenice za 20, 30 i 40 godina rada u Društvu. Spomenice za 40 godina dobili su Dragutin Sinković, Ivan Kovač, Tihomir Granc i posthumno Franjo Sopina.

Prijateljska društva

Proslavi su nazočili vatrogasci iz brojnih prijateljskih društva, kako iz Krapinsko – zagorske županije, tako i izvan nje, od Virja i Osijeka, do Žrnovnice i slovenskog PGD-a Šentvid pri Grobelnem. Rođendan su bedekovčanskim vatrogascima čestitali i Stjepan Skuliber, predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ, ujedno i član Predsjedništva HVZ-a, kao i još dvojica predsjednika županijskih zajednica, Mijo Brlečić iz VZ-a Sisačko – moslavačke županije i Goran Matoničkin iz VZ-a Koprivničko – križevačke županije. U ime Županije, čestitke je uputio zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek Jambrek, a u ime Općine Bedekovčina, kao pokrovitelja, načelnik Darko Ban.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba