AKCIJA POLICIJE “DAN LJUBAZNOSTI U PROMETU”: Sutra prijepodne Zlatar će biti najljubazniji zagorski grad

PONAŠATE LI SE INAČE TAKO? Vozači, propustite pješake na zebri, a vi pješaci, zahvalite im na tome – najljubazniji dobivaju priznanja i nagrade

Objavljeno: 23.10.2017. AB

Sutra će se u prijepodnevnim satima provesti preventivna akcija “Dan ljubaznosti u prometu”, u organizaciji Policijske uprave krapinsko – zagorske, uz potporu i sudjelovanje Grada Zlatara i Gradskog društva Crvenog križa Zlatar.

Cilj akcije je poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima.

– Od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje: “Ja vas vidim i izvolite, prijeđite cestu”. S druge strane, pješake potičemo da se vozačima zahvale, naklonom glave kažu: “Hvala”. Krajnji cilj akcije je osjećati se sigurnije i ugodnije u gradu u kojem živimo. Naravno, želja nam je da takvo kulturno i ljubazno ponašanje postane dijelom naše svakidašnjice – rekli su u PU krapinsko – zagorskoj.

Volonteri će na nekoliko frekventnih pješačkih prijelaza u gradu evidentirati vozače koji poštuju i one koji ne poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. Najljubaznijim vozačima bit će dodijeljena priznanja i prigodne nagrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba