U Oroslavju održan 11. po redu rock festival, ove godine i humanitarnog karaktera

Pobjednici O’ROCKA međimurski bend Core System, drugo i treće mjesto ZG bendovima Lika Kolorado i Home Conflict

Objavljeno: 23.10.2017. AB

U Domu kulture Oroslavje u subotu je održan humanitarni, 11. O’ROCK FEST, na kojem je u natjecateljskom dijelu nastupilo pet finalista: Lika Kolorado (Zagreb), Čudnoređe (Zagreb), Home Conflict (Zagreb), Core System (Međimurje) i Sage (Zagreb).

Stručni žiri

Žiri u sastavu Matija Mlinarec, organizator Hoomstocka, Sebastijan Fuštin, član grupe “Noxin” i radijski voditelj, Siniša Miklaužić s portala Muzika.hr, Velimir Grabušić, dugogodišnji voditelj glazbenih radionica i član “Etna” banda te Elizabeta Škvorčec, predsjednica Udruge mladih Feniks, odlučio je da prvo mjesto pripadne bendu Core System iz Međimurja. Drugo i treće mjesto osvojili su zagrebački bendovi Lika Kolorado i Home Conflict.
Nagrade su bile glazbena oprema u vrijednosti od tisuću kuna i statua feniksa, koju je izradio akademski kipar Ivan Tuđa za prvo mjesto, 600 kuna i statua feniksa za drugo mjesto te 400 kuna i statua feniksa za treće mjesto. Eva Brunović iz Ministarstva kulture uručila je prvu nagradu, Emil Gredičak, gradonačelnik Oroslavja uručio je drugu, a Elizabeta Škvorčec, predsjednica Udruge mladih Feniks uručila je 3. nagradu.
Kao gosti su nastupili prošlogodišnji pobjednik Ogenj te legendarni zagorski rock bend, Zadruga.

Dio prihoda od ulaznica

– Svima se od srca zahvaljujemo na velikodušnosti. Novost ovogodišnjeg O’ROCK FEST-a bio je njegov humanitarni karakter. Udruga mladih Feniks, ponukana teškim vremenima i situacijom, odreći će se prihoda od prodanih ulaznica u koristi obitelji slabijeg imovinskog statusa te isti utrošiti za kupovinu namirnica koje će se potom podijeliti potrebnima. Još se jednom zahvaljujemo svim bendovima i publici na odličnoj atmosferi te svima koji su kupnjom ulaznice sudjelovali u humanitarnoj akciji – rekli su u Udruzi mladih Feniks.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba