VIDEO: JAN KEREKEŠ NAJAVLJUJE ZANIMLJIVU PREDSTAVU KOJA 6. LISTOPADA GOSTUJE U KRAPINSKOJ FESTIVALSKOJ DVORANI

“GOSPON LOVAC”: Priča o bračnoj nevjeri, lažima i neuspjelim pokušajima preljuba

Objavljeno: 27.09.2017. JJ

Pučko otvoreno učilište Krapina nastavlja uspješnu suradnju s Hrvatskim narodnim kazalištem iz Varaždina. Na pozornicu Festivalske dvorane dolazi još jedna njihova uspješnica u kojoj glumi uvijek u Krapini rado viđeni Jan Kerekeš sa svojim kolegama iz ansambla varaždinskog kazališta – predstava “Gospon Lovac”.

Ona je premijerno izvedena 5. svibnja 2017. u varaždinskom kazalištu, a priziva duh filma “Tko pjeva, zlo ne misli”, što se najbolje vidi po ulozi doktora Fellera, kojeg igra Jan Kerekeš, koju je redatelj Tomislav Pavković osmislio po uzoru na gospona Fulira iz spomenutog filma. Cijela predstava evocira taj duh i zbog tematike bračne nevjere, ali i jezika.
“Lovac” Pusskarsky (Robert Plemić), pod izlikom odlaska u lov, odlazi kod ljubavnice, dok se istovremeno sve više zapetljava u lažima, koje servira svojoj supruzi Meliti (Hana Hegedušić). Tu je i njegov prijatelj Feller (Jan Kerekeš), koji sumnja u vjerodostojnost njegovih odlazaka u lov te se, pokušavajući pridobiti njegovu suprugu, i sam upušta u rizične (neuspjele) pokušaje preljuba.
Predstava je na rasporedu u petak, 6. listopada, u 19 sati, a ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti na blagajni Festivalske dvorane od 19. rujna, od utorka do petka u vremenu od 13 do 17 sati, sat vremena prije predstave ili na www.ulaznice.hr. Za kupljenih 10 i više ulaznica, cijena je 40 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba