U SKLOPU MANIFESTACIJE “BRANJE GROJZDJA”

Na pregradskom Trgu Gospe Kunagorske postavljena pametna klupa koja koristi solarnu energiju i omogućuje bežično punjenje mobitela

Objavljeno: 18.09.2017. JJ

Nakon otvorenja 47. pregradske manifestacije “Branje grojzdja” u vinogradu Vinarije Zdolc u Plemenšćini, subotnje poslijepodne bilo je rezervirano za dječji program, čiji je organizator i domaćin bila Gradska knjižnica Pregrada, u suradnji s plesnim studijem DIV. Gostovala je breakdance skupina “Soscary crew” iz slovenskog Rogaca i artistica koja je oduševila posjetitelje svojom šetnjom na štulama. Navečer je planirani koncert “Klape pod zvijezdama”, zbog kiše, preseljen u Osnovnu školu Janka Leskovara, što nije narušilo odličnu atmosferu koju su svojim izvedbama stvorili domaćini, Klapa Kmeti, i njihove gošće – Kirjales iz Svetog Križa Začretja i ŽVA Sotelia iz Huma na Sutli.

Pametna klupa

Kišna nedjelja nije omela ni ribiče, pa se tako devet parova natjecalo na Jezeru Gorica, a pobjedu je odnio ŠRC “Klen” iz Malog Tabora. U poslijepodnevnim satima, Dramska družina KUD-a Pregrada odigrala je nagrađenu predstavu “Prijateljstvo i ljubav” u prepunoj Gradskoj vijećnici. Danas je pak na Trgu Gospe Kunagorske postavljena pametna klupa, u sklopu projekta “Ride & Bike” Krapinsko – zagorske županije. Pametna klupa koristi solarnu energiju, ima vlastito napajanje i USB priključak te mogućnost bežičnog punjenja pametnih telefona i sličnih uređaja. Na Trgu je održan i poligon robotike.

Koncert Lidije Bačić

Sutra su na rasporedu turnir u kuglanju i “Berbarije za one malo starije”, a u Gradskoj knjižnici Pregrada, s početkom u 19 sati, bit će održano predstavljanje Enciklopedije Hrvatskog zagorja”, uz mogućnost degustacije pripravaka od grožđa. Sljedećeg dana igra predstava “Šuma Striborova”, a održat će se i predstavljanje projekta “Klet – tvornica pića društvenog života”. U četvrtak u 16.30 sati nogomet će zaigrati reprezentacija hrvatskih svećenika i veterani NK Pregrade, a u večernjim satima na središnjem Trgu bit će održana rock večer uz Razdor i Zadrugu. U petak počinje tradicionalni nogometni Kup mjesnih odbora, a po prvi puta, u 20 sati na središnjem Trgu, održava se Festival “Vinske popevke i napitnice”. Od 22 sata, također na središnjem Trgu, nastupaju Okrogli muzikanti. U subotu navečer koncert će održati popularna Lidija Bačić, a manifestacija završava u nedjelju, tradicionalnom Povorkom beračica i berača.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba