ATRAKCIJA U ZABOKU: Na stazi Vučak ove nedjelje finalna utrka ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u motocrossu

NIKAD NEIZVJESNIJE: Uoči posljednje utrke prvenstva naslov prvaka osiguran samo u jednoj klasi

Objavljeno: 15.09.2017. AB

Na zabočkoj stazi Vučak ove se nedjelje, s početkom u 13 sati, održava finalna utrka ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u motocrossu.
Ove godine prvenstvo je vrlo izjednačeno, tako da je uoči zadnje trke osiguran naslov prvaka države samo u jednoj klasi, što gledateljima garantira uzbudljive i neizvjesne utrke u svim klasama, kako juniorskim, tako i seniorskim, veteranskim te utrkama B lige.
Očekujemo se dolazak preko 80 vozača iz svih krajeva Hrvatske, kao i siguran dolazak nekoliko vozača iz susjedne Slovenije.

Hrvatski reprezentativci

Na utrci će se u akciji moći vidjeti i dio reprezentativaca Hrvatske koji su nas prije dva tjedna predstavljali na utrci Europskog kupa nacija za juniorske ekipe u Poljskoj – Nikola Hranić u klasi MX2 te Dominik Piškor i Patrik Ujčić u klasi MX85. Nedostajat će Luka Crnković u klasi MX2, koji je već osigurao naslov državnog prvaka u ovoj klasi, pa će ovaj vikend voziti na utrci Svjetskog prvenstva u motocrossu u Francuskoj, koja mu je i jaki trening prije nastupa na Svjetskom kupu nacija, gdje će također biti član državne reprezentacije.
Ostala dva reprezentativca za to natjecanje, Matija Kelava i Janko Martinac će nastupiti u Zaboku u klasi MX Open. Matija dolazi s bodovnom prednošću, ali ni Janko nije bez šansi za osvajanje svog prvog naslova državnog prvaka.
U klasi MX 50 očekuje se nastup nekoliko najmlađih vozača, dok će se u klasi MX 65, uz vodećeg Matiju Šterpina iz Pule, sa zanimanjem pratiti nastup i dva domaća vozača, člana MŠD Zabok, Luke Kunića i Dine Lončara, koji su trenutno drugi i treći vozač u poretku ove klase.

Borba Zagoraca

U klasi MX 2, u odsustvu Luke Crnkovića, moći će se vidjeti uzbudljiva borba zagorskih vozača, Nikole Hranića i Filipa Vragotuka, za prvu ovosezonsku pobjedu, a i u klasama B lige i veterana očekuje se puna startna rampa te također uzbudljive vožnje.
Inače, članovi MŠD Zabok su uz pomoć pokrovitelja utrke, Grada Zagreba te Regeneracije Zabok, uložili puno truda u organizaciju ove utrke. Staza je odlično pripremljena, a organizatori se nadaju da će poslužiti i vrijeme, kako bi se moglo uživati u izuzetno zanimljivim i uzbudljivim vožnjama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba