I OVE GODINE U VELOM LOŠINJU

Zagorski forumaši sudjelovali na Ljetnoj školi demokracije, predavanja održali Jasna Petek i Marko Vešligaj

Objavljeno: 06.09.2017. JJ

I ove godine održana je Ljetna škola socijaldemokracije u Velom Lošinju. Zagorski Forum mladih predstavljali su Katarina Kanceljak, Franjo Barilar i Mario Lipnjak.
Sve značajnija potreba socijaldemokracije i socijaldemokratskih vrijednosti za malog čovjeka i za društvo općenito, osobito u današnjoj, sve kritičnijoj hrvatskoj realnosti, samo je jedan od brojnih zaključaka koje su forumaši usvojili na temelju sudjelovanja na Ljetnoj školi. Raspravljalo se i o vanjskoj politici, međunarodnim odnosima, decentralizaciji, lokalnoj i regionalnoj samoupravi, lokalnim izborima, toleranciji, rodnoj (ne)ravnopravnosti, ulozi mladih u društvu, obrazovanju te ekonomiji.
Znanje o spomenutim temama forumašima su prenosili brojni istaknuti predavači i stručnjaci, među kojima su bili zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek te saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.
Školu je posjetio i predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić, koji je mladim socijaldemokratkinjama i socijaldemokratima naglasio kako ovakve organizacije potiču mlade da nastave raditi za opće dobro te kako je važno da su u politici zbog drugih, a ne zbog sebe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba