ADRENALIN I DRUŽENJE: START U SLOVENIJI, CILJ U HRVATSKOJ

Zagorski dragovoljci i veterani po treći put sudjelovali na međunarodnom raftingu “Spust po Kupi/Kolpi”

Objavljeno: 26.08.2017. Jelena Jazbec

Dragovoljci i veterani Krapinsko – zagorske županije sudjelovali su treći puta zaredom na raftingu “Spust po Kupi/Kolpi” koji su ukupno 19., a treći puta kao međunarodni susret, zajednički organizirali Združenje slovenskih častnikov Bele krajine i Hrvatski časnički zbor Karlovačke županije.

12 kilometara

Spust je, uz logističku potporu pripadnika inženjerijskih postrojbi Hrvatske vojske i Slovenske vojske, a na vodi uz pratnju pripadnika HGSS-a iz Ogulina, proveden na području dviju država. Spust u dužini od 12 kilometara i u trajanju od četiri sata krenuo je iz kampa u Adlešičima u Sloveniji, a završio je na kupalištu u Pravutini na hrvatskoj strani Kupe. Sudjelovao je i vojni izaslanik Ruske Federaciji pri veleposlanstvu RF u Ljubljani.
– Premda kišno jutro i prohladno vrijeme za ovo doba godine nije bilo naklonjeno raftingašima, dobrog raspoloženja na mjestu okupljanja u Adlešičima nije nedostajalo – ističe Zdravko Senčar, jedan od sudionika.
Početku skupa prethodili su pozdravni govori slovenskih i hrvatskih domaćina, podjela prigodnih majica za sudionike spusta i nastup tamburaša. Oko 11 sati, desetak čamaca s međunarodnim posadama otisnulo se od obale i krenulo do međustanice za odmor i okrjepu u Fučkovcima na slovenskoj strani Kupe.

Izlet autobusima

Zagorsku posadu činili su Martina Bakran, Žarko Bakran, Josip Gregurek, Sretko Lihter, Roman Jurković, Darko Vlaisavljević, Stjepan Lacko, Damir Merkaš i Zdravko Senčar, ojačani s još četvero slovenskih kolega. Istovremeno, oni sudionici druženja koji nisu bili na čamcima, krenuli su na izlet po Beloj krajini autobusima.
Kako je temperatura Kupe bila čak 26 stupnjeva Celzijevih, često je bilo namjernih ili nenamjernih kupanja u rijeci. Nakon što su sudionici stigli do cilja u Pravutini, čamci su izvučeni iz vode, a nastavilo se druženje branitelja uz ručak i glazbu.
Zagorci su posebno zahvalili na pozivu, odličnoj organizaciji i druženju “dobrom duhu” raftinga Ivanu Kolencu iz karlovačkog HČZ-a, Združenju slovenskih časnikov Bele krajine, HČZ-u Karlovačke županije, Ogranku Ozalj, hrvatskoj i slovenskoj vojsci, te hrvatskoj i slovenskoj policiji.

FOTO: Peter Golobič

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba