Uoči večerašnjeg svečanog otvorenja 49. Tjedna kulture, zabave i športa

U dvorcu Sveti Križ Začretje, u prisutstvu brojnih ljubitelja umjetnosti, otvorena izložba slika “Zagorje”, autora Zvonka Pižira

Objavljeno: 19.08.2017. AB

U dvorcu Sveti Križ Začretje sinoć je u prisustvu brojnih ljubitelja umjetnosti otvorena izložba slika Zvonka Pižira pod naslovom “Zagorje”. Otvaranje izložbe započelo je pjesmom Kaj u izvedbi odlične klape Bistrica, a publiku je na početku otvaranja pozdravio načelnik općine Marko Kos i zaželio svima dodrodošlicu te pozvao sve prisutne da dolaze na mnogobrojna događanja u 49. Tjednu kulture, zabave i športa.
O djelima Zvonka Pižira govorio je prof. Darko Bubanko, koji je spomenuo da je Zvonko Pižir u izvedbi raznolik, sa stečenom likovnom sigurnošću je osvojio prostor slobode, estetiku ljupke idiličnosti pomiješane slutnjom – napetosti i mira, prirodne idile u svjetlu i ljepoti u kontrastu tamnog, skrivenog, sjetnog i ugašenog.
Nakon prof. Bubanka klapa Bistrice je sa dvije pjesme ispunila srca publike, a potom je prisutne pozdravila vlasnica dvorca gospođa Mirna Flögel Mršić. Autor izložbe zahvalio je svima što su došli na otvorenje izlože, dok je ispred organizatora izložbe Udruge za kulturu, zabavu i šport prigodne poklone i riječi zahvale uputio predsjednik Udruge Stjepan Ciglenečki. U ime krapinsko – zagorskog župana, izložbu je otvorila predsjednica Županijske skupštine gospođa Vlasta Hubicki.

Izložba se može razgledati svaki dan u Tjednu kulture, zabavi i športa u vremenu od 16 do 19 sati.
Večeras je na programu koncert Puhačkih orkestara iz Austrije od 18 sati, a svečano otvaranje 49. Tjedna kulture, zabave i športa je u 20.15 sati, nakon čega slijedi dječji festival Prvi glas Zagorja od 20.30 sati te koncerti grupe La Gef i Nede Ukraden. U slučaju kiše, program otvorenja Tjedna kulture održat će se u Osnovnoj školi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba