Od 119 filmova iz 29 zemalja, u službenu konkurenciju 12. Trash film festivala uvršteno njih 30-ak

Superman, Batman, Iron Man i svi drugi superjunaci okupit će se sredinom rujna u Varaždinu

Objavljeno: 18.08.2017. AB

Superman, Batman, Iron Man, Thor, Captain America te svi drugi superjunaci i oni koji se tako osjećaju okupit će se sredinom rujna na 12. Trash film festivalu u Varaždinu. Tema ovogodišnjeg festivala su naime – superjunaci pa će tako ovogodišnji festival poslužiti i kao svojevrsna konvencija za sve one koji imaju posebne moći i svoj su život posvetili borbi protiv kriminala i zlih zlikovaca.

Tako će 12. Trash film festival bit će održan od 6. do 9. rujna na dobro poznatim lokacijama u Varaždinu, a i ove godine svi programi festivala bit će potpuno besplatni. Amaterski filmaši iz cijeloga svijeta tako će dobiti priliku prošetati crvenim tepihom i svoje zabavne filmske uratke prikazati na velikom kino platnu te na taj način dobiti pažnju koju zaslužuju.

Zlatna motorka

Inače, na službeni natječaj koji su raspisali organizatori festivala iz Udruge Trash ove je godine stiglo 119 filmova iz 29 zemalja svijeta, a u službenu konkurenciju uvršteno je 30-ak filmova koji će biti prikazani u Kinu Gaj. Za festivalske nagrade, kultne “Zlatne motorke” borit će se filmaši iz Hrvatske, Slovenije, Španjolske, Njemačke, Portugala i drugih europskih zemalja ali i iz Argentine i Južne Koreje. A o dobitnicima “Zlatnih motorki” u kategoriji borilačkog, znanstveno-fantastičnog, akcijskog i horror filma odlučivat će renomirani stručni žiri kojeg ove godine čine iskonski trasher, filmofil, hodajuća enciklopedija trash filma i velika legenda Boris Prole, voditelj Filmsko – kreativnog studija VANIMA, stručnjak za crtiće i druge filmove i također velika legenda Hrvoje Selec te kultni rocker, frontman kultnog Atomskog skloništa i legendarna legenda Bruno Langer. Jednu “Zlatnu motorku” i ove će godine dodijeliti i festivalska publika.
U Off programu, posjetitelji festivala imat će priliku pogledati dva sjajna filma, prvu varaždinsku meksičku sapunicu pod nazivom “Consuelo” koja će prvi put biti prikazana velikom kino platnu te urbani filmski ep studenata Akademije dramskih umjetnosti iz Beograda, crnu komediju pod nazivom “Život po Moskriju”. U sklopu svečanosti zatvaranja festivala bit će ekskluzivno prikazani i isječci iz novog blockbustera Udruge Trash koji je ovaj put, u skladu s temom festivala, posvećen superjunacima.

Svjetske rock zvijezde

U sklopu festivala bit će održan i Filmski kviz koji će i ove godine urediti i voditi kazališni i televijski redatelj Mario Kovač, a bit će održana i debata. Udruga Trash ove je godine ostvarila suradnju i sa Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu pa će tako dio programa biti održan i u kazalištu.
– Bit će održan i sjajni koncertni program no imena izvođača su još uvijek tajna. Možemo samo reći da će se posjetitelji festivala moći zabavljati uz glazbu najvećih svjetskih rock zvijezda, a o tome će više riječi biti na konferenciji za novinare koja će biti održana krajem kolovoza – kažu organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba