U sklopu proslave Dana općine Tuhelj sinoć održana svečana sjednica Općinskog vijeća, danas koncelebrirana misa i velika fešta

Načelnik Hercigonja: Pozivam svoje Tuhljanke i Tuhljane da zajedništvom gradimo napredak naše općine

Objavljeno: 15.08.2017. AB

Dani općine Tuhelj obilježavaju se od srijede, a jučer je nakon svete mise u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Tuhlju, održana svečana sjednica u dvorani OŠ Lijepa naša.
U svojem obraćanju, načelnik Tuhlja Mladen Hercigonja istaknuo je najvažnije projekte u proteklih godinu dana, pa je tako naveo kako je asfaltirano 1400 metara nerazvrstanih cesta te je izgrađena javna rasvjeta u naseljima Sveti Križ, Prosenik, Lenišće – Podbukovje i u Lipnici Zagorskoj – odvojak Šivaki. Županijska uprava za ceste asfaltirala je tisuću metara lokalnih prometnica, a dovršena je i rekonstrukcija dijela Gajeve ulice u Tuheljskim Toplicama. Načelnik je istaknuo i kako vjeruje u skori završetak rekonstrukcije čitave Gajeve ulice, što će osobito biti značajno za razvoj turističkog potencijala Tuheljskih Toplica. Od kapitalnih projekata, izdvojio je proširenje novog groblja i izgradnju dječjeg vrtića.

Projekt vrtića

– Radovi na proširenju novog groblja su u tijeku i nadamo se njihovom dovršetku prije ugovorenog roka. Na temu izgradnje dječjeg vrtića u Tuhlju s razlogom se često piše i govori. Nakon dugog čekanja i svih potrebnih priprema, 18. travnja ove godine prijavili smo projekt izgradnje dječjeg vrtića za financiranje na fond Europske unije u sklopu mjere 7.4.1. Projekt je napravljen sukladno svim uputama, kvalitetan je i u skladu sa svim zakonskim normama i vjerujem da će biti odobren jer naše male Tuhljanke i Tuhljani zaslužuju jednake uvjete i jednaku priliku za predškolsko obrazovanje kao i sva druga djeca u ostalim sredinama – rekao je načelnik, te dodao kako je Općina dala svoj doprinos i na području smanjenja nezaposlenosti, pa je tako osposobljen i u najam dan prostor stare škole, u kojem sada posluje obrt za proizvodnju tekstila koji zapošljava deset žena. Općina ulaže i u djecu i mlade, pa se tako isplaćuju darovi za novorođenčad, sufinancira se boravak djece u vrtićima, financira se program male škole, sufinancira prijevoz za osnovnoškolce i srednjoškolce te nabava učenika za osnovnoškolce, a isplaćuje se i pomoć pri školovanju studentima i srednjoškolcima.
– I na kraju, pozivam sve moje Tuhljanke i Tuhljane da zajedništvom gradimo Tuhelj baziran na napretku i promociji naše općine. Na zajedništvo pozivam posebno one čija su usta puna zajedništva, a svojim djelovanjem čine sve da ga ima što manje – zaključio je načelnik Hercigonja.

Započeli pradjedovi

Danas, na blagdan Velike Gospe u 11 sati započinje koncelebrirana sveta misa koju predvodi prečasni msgr. Antun Sente ml., rektor svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Nakon svečane mise održat će se pučke zabave kod lovaca i vatrogasaca na kojima će nastupati ”Zvuci Zagorja” i ”Ansambl Zagorje”.
– Dani općine Tuhelj vezani su uz blagdan Velike Gospe, kada i tradicionalno završavaju koncelebriranom svetom misom, nakon koje je velika pučka veselica, s dvije zabave, kod lovaca i vatrogasaca, gdje očekujemo nekoliko tisuća posjetitelja, kao i svake godine. To je tradicija koju su započeli naši pradjedovi i mi je svakako moramo nastaviti i tome se veselimo – najavio je načelnik Hercigonja.
Već tradicionalno, tuheljske manifestacije završavaju Oldtimer showom u organizaciji udruge ”Zagorje u srcu”. Reviju oldtimera može se posjetiti u nedjelju 20.kolovoza ispred DVD-a u Tuhlju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba