Saborska zastupnica HNS-a Marija Puh u radnom posjetu općini Lobor, načelnici Jembrih obećala pomoć kod brojnih projekata:

Pitanje vrtića pokušat će se riješiti na zajedničkoj platformi više općina, Lobor dobiva i glazbenu školu, a udruga Sv. Ana opremljenu senzornu sobu

Objavljeno: 08.08.2017. Alen Brodar

Saborska zastupnica Marija Puh bila je u radnoj posjeti Općini Lobor, gdje se u razgovoru s načelnicom Ljubicom Jembrih i predsjednikom Općinskog vijeća Mirkom Martinušom upoznala s izazovima s kojima se Lobor susreće te mogućnostima razvoja kroz projekte.

HNS-ova inicijativa

– Veliki izazov za Općinu predstavlja rješavanje pitanja dječjeg vrtića, čiji je projekt velik i skup i kao takvog će ga biti teško realizirati, kao i pitanje osnovnoškolskog obrazovanja. Ovdje je istaknuto kako će od strane HNS-a vrlo brzo biti pokrenuta inicijativa da se pitanje vrtića pokuša riješiti na zajedničkoj platformi više jedinica lokalne samouprave – objasnila je načelnica Jembrih te istaknula kako osnovnu školu u Loboru želi podići na višu obrazovnu razinu, što bi značilo i otvaranje osnovne glazbene škole u sklopu škole, a zastupnica Puh je obećala kako će pomoći u realizaciji tog projekta.

Kako u Loboru djeluje udruga za djecu s posebnim potrebama Sv. Ana koja je poznata po svom kvalitetnom radu, zastupnicu je zanimalo i koje su potrebe udruge. Ovdje je kao najvažniji projekt istaknuto opremanje senzorne sobe za koju je u novim prostorima u koje se udruga preselila početkom godine već osiguran adekvatan prostor. No, njeno opremanje je prilično skupo te iziskuje značajna financijska sredstva, a osim opremanja potrebna je i edukacija djelatnika koja je također skupa.

Sanacija klizišta

Zastupnica je tako obećala kako će se i po tom pitanju dodatno angažirati kao potpredsjednica saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport.
Uz ostalo, razgovaralo se i o uvijek aktualnoj temi klizišta, pa će se kroz suradnju učiniti koraci kako bi se ovaj veliki problem koji muči veći dio županije mogao kroz projekte u budućnosti financirati iz državnog proračuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba