Delegacije županije i branitelja, uz pratnju Keglevićeve straže, položile vijenac kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku

“Zagorci su dali golem doprinos u Domovinskom ratu”

Objavljeno: 07.08.2017. AB

Kod spomenika hrvatskoj himni u Zelenjaku, povodom praznika Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u pratnji povijesne postrojbe Keglevićeva straža, izaslanstva Krapinsko – zagorske županije i braniteljskih udruga položila su u subotu vijence i zapalila svijeće.
– Na taj se način prisjećamo slavnih dana hrvatske povijesti i naših suboraca koji su dali život za domovinu – rekao je u ime organizatora tradicionalnog druženja, Udruge branitelja Domovinskog rata Kumrovec – Zagorska Sela, Darko Hlaban.
Braniteljima se pridružio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je rekao da je Zelenjak mjesto na kojem se obilježavaju svi značajni datumi novije hrvatske povijesti, a obljetnica Vojno – redarstvene operacije Oluja i oslobođenja značajnog dijela hrvatskog teritorija zasigurno je najvažniji datum, istaknuo je, naglašavajući golem doprinos Zagoraca u Domovinskom ratu. Obilježavanje Dana pobjede branitelji iz Kumrovca, Zagorskih Sela, Zaboka i Oroslavja nastavili su druženjem u Lovačkom domu u Zagorskim Selima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba