U tijeku prijave za još jednu Ljetnu geološku školu Muzeja krapinskih neandertalaca

UČENJE KROZ IGRU: Mali istraživači po Hušnjakovom će tražiti fosile i minerale, a potom ih proučavati pod mikroskopom

Objavljeno: 02.08.2017. AB

 

Muzej krapinskih neandertalaca i ove godine od 21. do 25. kolovoza organizira Ljetnu geološku školu, u sklopu koje će se geološke i paleontološke radionice namijenjene djeci predškolske dobi i osnovnih škola održavati svakog dana od 10 do 12 sati.
Kako su rekli u Muzeju, cilj programa je da se djeca na zanimljiv i zabavan način upoznaju s osnovama geologije i paleontologije, svijetom fosila, geološkom poviješću Zemlje te životom krapinskog pračovjeka. Uz obilazak stalnog postava Muzeja i Nalazišta na Hušnjakovom, razne igre, organiziraju se i kreativne likovne radionice, modeliranje u glini, te rad na terenu u sklopu kojeg djeca pomoću geološke opreme i alata istražuju i pronalaze fosile i minerale, a potom ih proučavaju u geološkom laboratoriju, koji je opremljen mikroskopima i lupama. Petodnevno istraživanje i igra završavaju dodjelom diploma.
Inače, cijena po sudioniku je 30 kuna po danu, odnosno 150 kuna za svih pet dana. Svi zainteresirani za Ljetnu geološku školu mogu se prijaviti na broj telefona 049/371- 491 ili na e-mail: [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba