NAČELNIK ZVONKO ŠKREBLIN O AKTUALNIM RADOVIMA U OPĆINI DESINIĆ

Počelo je asfaltiranje nerazvrstane ceste Grešna Gorica – Fistrići, koja povezuje tri sela

Objavljeno: 28.07.2017. JJ

U općini Desinić, započelo je asfaltiranje nerazvrstane ceste od Grešne Gorice do Fistrića. Pripremljena je podloga u dužini od 1460 metara, a radove izvodi Niskogradnja Hren. Inače, cesta povezuje tri sela – Osredek, Ivanić Desinićki i Ivanić Košnički, a služit će i kao obilaznica kada će se u središtu Desinića odvijati određene manifestacije zbog kojih će taj dio biti zatvoren za promet.
Kako doznajemo od načelnika Desinića Zvonka Škreblina, projekt je vrijedan 1.100.000 kuna, od čega 850 tisuća sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja, 50 tisuća kuna osigurala je Krapinsko – zagorska županija, a ostatak Općina Desinić.
– Dobivena je i uporabna dozvola za korištenje parkirališta u središtu Desinića, s nadstrešnicom za putnike i malom tržnicom. Vrijednost tog projekta bila je 1.250.000 kuna, radovi su se odvijali u dvije faze, ove i prošle godine, a sufinancirani su iz općinskog proračuna i Ministarstva regionalnog razvoja te Ministarstva graditeljstva. Prethodno je izrađen plato i stepenište ispred župne crkve, te je izgrađen nogostup od pošte do središta – dodao je načelnik Škreblin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba