UDRUZI MLADIH FENIKS ODOBREN JE VAŽAN PROJEKT

Oroslavje dobiva street workout park pokraj Vranyczanyjevog jezera, koje će se urediti i postati savršeno mjesto za edukaciju i odmor

Objavljeno: 20.07.2017. JJ

Udruzi mladih Feniks Oroslavje odobren je projekt “Vranyczanyjevo jezero kao mjesto zdravog i aktivnog života”, prijavljen na natječaj “Zeleni pojas – natječaj za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017.”, u organizaciji INE – Industrije nafte d.d. U sklopu projekta, očistit će se nisko raslinje, urediti šetnica, postaviti klupe za sjedenje, koševi za smeće, kućice, hranilišta i pojilišta za ptice te adekvatno označiti pojedine biljne i životinjske vrste, kako bi jezero moglo poslužiti kao odredište za edukaciju i odmor i kao prirodno stanište za nastavu biologije za oroslavske školarce. Također, postavit će se sprave za vježbanje, kako bi se napravio street workout park.
– Na taj će se način podići svijest stanovnika o potrebi bolje zaštite okoliša u kojem svakodnevno žive te skrenuti pažnja javnosti na dobre navike odlaganja otpada i korištenja zelenih površina u sklopu jezera Vranyczany. Također će se, kroz boravak na otvorenom i korištenje street workout parka, promovirati zdraviji i kvalitetniji način života i provođenja slobodnog vremena, prvenstveno kroz druženje i upoznavanje novih ljudi – poručuju iz Udruge mladih Feniks.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba