OVOG PETKA U GORNJOJ STUBICI

“Ljeto u Dvorcu Oršić” donosi koncert poznatog zagorskog pijanista Jurice Vugreka i gostiju

Objavljeno: 13.07.2017. JJ

Manifestacija “Ljeto u Dvorcu Oršić” ovog petka donosi koncert poznatog zagorskog pijanista Jurice Vugreka i njegovih gostiju. Vugrek će u atriju dvorca u Gornjoj Stubici izvesti vlastite kompozicije, te brojne skladbe različitih stilova glazbe, u rasponu od klasike do jazza i bluesa. Kao gost, nastupit će njegov učenik, Patrik Balija iz Kumrovca, Ženska vokalna grupa Queentete iz Krapine, a očekuje se i nastup gitarista Renea Conera. Koncert je na rasporedu u 21 sat, a ulaz je slobodan.
Jurica Vugrek rođen je 1988. godine u Zaboku, a živi u Novom Golubovcu. Po završetku srednjoškolskog obrazovanja, u konkurenciji 48 kandidata, polaže prijemni ispit te se, između trojice kandidata, 2008. godine upisuje na Državni konzervatorij u austrijskom Klagenfurtu. Mentor mu je poznati pijanist i profesor Karen Asatrian iz Armenije. Studiranje nastavlja u Sloveniji, na Univerzitetu u Mariboru. Surađuje s vodećim hrvatskim jazz pijanistom Matijom Dedićem.
Osim koncerta Jurice Vugreka, u ponedjeljak vas u Dvorcu Oršić očekuje i Ethno Croatia – World Music, s početkom u 21 sat, čime će ujediniti završiti manifestacija “Ljeto u Dvorcu Oršić”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba