“TKO PREŽIVI, PRIČAT ĆE” – Zagorci, jeste li dorasli ovom izazovu?

Opaka utrka: Sudionici trče gotovo tri kilometra, a tijekom utrke moraju popiti dvije litre gemišta

Objavljeno: 12.07.2017. JJ

Na facebook stranici Cross lige Čevo u susjednoj nam Varaždinskoj županiji, najavljena je jedna nesvakidašnja brdska utrka pod nazivom “1. opaka utrka”, koja će se održati u subotu, 19. kolovoza, s početkom u 18 sati. Sudionici će trčati od ugostiteljskog objekta “City” u Završju Podbelskom blizu Novog Marofa  do križa “pri Ivičinoj kućici na vrhu Čeva”, a cilj je utrke da svaki natjecatelj od starta do cilja popije dvije litre gemišta, koje će biti raspoređene kroz četiri stanice.

Do zadnje kapi

Pola litre pije se na samom startu, a prva okrepa je nakon 900-tinjak metara, kada se ponovno pije pola litre. Druga okrepa slijedi nakon 1,8 kilometara i posljednjih pola litre pije se na cilju. Mjerenje vremena zaustavlja se tek kad se na cilju popije i zadnja kap, a okrepna stanica napušta se tek kad se popije svih pola litre. Organizatori mole za fer i korektnu igru, jer bi u suprotnom moglo biti diskvalifikacija od strane “rigoroznih sudaca”. Kotizacija za ovu utrku iznosi 50 kuna jer će svi natjecatelji u “startnom paketu”, osim gemišta, dobiti zakusku na cilju te majicu s natpisom “Bolje vmreti od litre nek od kapi”. Organizatori najavljuju i da, nakon završetka utrke uz proglašenje pobjednika, slijedi “opako drugo poluvrijeme”.

Punoljetne osobe

Sudjelovati mogu samo punoljetne osobe i to isključivo na vlastitu odgovornost. Prijave su ograničene – samo prvih 50 prijavljenih preko stranice stotinke.hr, do 12. kolovoza, koji svoju prijavu potvrde plaćanjem (kontakt: Ivica Slunjski – 099/313 9392), imaju pravo nastupa.
– Požurite s prijavama jer ovo je zaista jedinstvena utrka. Veli naš domaćin Ivica: “Tko preživi, pričat će” – poručuju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba