HVALEVRIJEDAN PROJEKT HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA, KOJI SU PODRŽALI GDCK ZABOK I KRAPINA

Građanima besplatno posuđuju medicinska i ortopedska pomagala – evo kako se i vi možete uključiti u akciju

Objavljeno: 12.07.2017. JJ

Hrvatski Crveni križ je zajedno sa svojim društvima pokrenuo humanitarni projekt “Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala HCK”, zbog sve većeg broja osoba s invaliditetom u Hrvatskoj koje teško dolaze do potrebnih pomagala. Gradska društva Crvenog križa Krapina i Zabok od samog su se početka uključili u projekt, te građanima besplatno posuđuju raspoloživa medicinska i ortopedska pomagala.

Odobreno 19 tisuća kuna

GDCK-u Krapina odobrena su sredstva u iznosu od 19 tisuća kuna za projekt “Posudionica medicinskih pomagala” na temelju natječaja Hrvatske elektroprivrede “Svjetlo na zajedničkom putu”. Za taj je novac Društvo kupilo šest bolničkih hidrauličnih kreveta i šest antidekubitalnih madraca. Navedena medicinska pomagala koristit će građani Krapine te stanovnici općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj uz već postojeću medicinsku opremu i pomagala koju GDCK Krapina posuđuje u sklopu “Posudionice”. Radi se o 10 medicinskih kreveta, 35 invalidskih kolica, pet antidekubitalnih madraca, osam toaletnih stolaca s posudom, 25 hodalica, 40 štaka i tri štapa. Potaknuto ovom donacijom, Društvo je izdvojilo još oko dvije tisuće kuna za kupovinu dodatnih pet toaletnih stolaca s posudom. Od 1. siječnja do 31. svibnja u “Posudionici” je registrirano 80 korisnika.

Donirajte i vi

Građani Zaboka pak mogu posuditi pomagalo u Gradskom društvu Crvenog križa Zabok, u Ulici Stjepana Radića 38, uz prethodan upit o raspoloživosti pomagala na broj telefona 049/221-444. Posuđivanje pomagala je besplatno, a može se posuditi: štap, štap – hodalica, hodalica s četiri kraka, štake, invalidska kolica, dječja invalidska kolica, toaletna stolica, a na raspolaganju je i nekoliko medicinskih kreveta koji se niti ne vraćaju u posudionicu, zbog stalnog cirkuliranja na terenu, uz dugu listu čekanja.
Kada ozdrave i pomagalo im više ne treba, građani pomagalo vraćaju u GDCK Zabok te na taj način pomagalo postaje dostupno i drugoj osobi u potrebi. GDCK Zabok poziva građane koji posjeduju, ali više ne koriste medicinska i ortopedska pomagala, da ih doniraju Društvu, kako bi što više osoba s invaliditetom uspjelo doći do potrebnih pomagala. (jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba