NA 12. WORLD ROLLER SKI CUPU U OROSLAVJU OKUPILO SE PREKO STOTINJAK NATJECATELJA IZ 14 ZEMALJA

Dominirali Talijani i Šveđani, naša Yvonne Mrzljak četvrta u sprintu

Objavljeno: 11.07.2017. JJ

Grad Oroslavje po 12. je puta bio domaćin elite svjetskog ski rolanja, koja se okupila na FIS World Roller Ski Cupu 2017. Radilo se o prvoj utrci ovogodišnjeg izdanja Svjetskog kupa, a za dva tjedna održava se Svjetsko prvenstvo u Švedskoj. Startna rampa u West Gateu, Pili i Oroslavju bila je puna jakih imena, tako da su ove utrke bile natjecateljski najjače od svih koje su se dosad organizirale u Oroslavju. Nastupilo je preko stotinjak ski rolera iz četrnaest zemalja, a po prvi puta ove godine nastupila je i reprezentacija Španjolske.

“Masovka” kod Westgatea

Ski rolleri su natjecanje otvorili “masovkom” kod Westgatea u Zaprešiću. U toj je utrci dugačkoj 16 kilometara, u kategoriji seniorki, slavila Talijanka Emanuele Becchis. U kategoriji seniorski na 12 kilometara, prvo je mjesto također osvojila jedna Talijanka, Lisa Bolzan. Talijansku dominaciju potvrdio je i Francesco Becchis, koji je pobijedio u utrci juniora dugačkoj 16 kilometara. Među juniorkama u utrci na 12 kilometara, slavila je Njemica Anna – Maria Dietze. Od hrvatskih predstavnika, Krešimir Crnković bio je osmi među seniorima, a seniorka Nika Blažević 12., baš kao i junior Karlo Kunštek.

Brdska utrka i sprint

U subotu se po običaju održala brdska utrka od Pile do Hunjka, dugačka sedam kilometara za sve kategorije. Među seniorima, slavio je Šveđanin Robin Norum, a u ženskoj konkurenciji njegova sunarodnjakinja Sandra Olsson. Šveđani su dominirali i u juniorskoj konkurenciji, gdje su pobjednici bili Kristina Axelson i Hugo Jacobsson. Senior Krešimir Crnković bio je deveti, seniorka Nika Blažević 13., a juniorka Anika Kozica 12.
Trećeg je dana održana sprint utrka u središtu Oroslavja. U kategoriji seniora, slavio je Rus Dmitry Voronin, a među seniorkama Talijanka Anna Bolzan. Hrvatska predstavnica Yvonne Mrzljak, nakon prošlogodišnje pobjede u sprintu, ovog je puta bila četvrta. Najbolji junior bio je Nijemac Nico Rieckhoff, a najbolja juniorka Talijanka Alba Mortagana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba