U SKLOPU 36. “TAMBURAŠKE NOĆI U MAČU”

Mačanske mažoretkinje “Alina” proslavile svoj deseti rođendan

Objavljeno: 10.07.2017. JJ

Mačanske mažoretkinje “Alina” u nedjelju su proslavile svoj deseti rođendan. Slavlje je započelo defileom od osnovne škole do prostora sajmišta u Maču, gdje su u nastavku programa slavljenice te njihove gošće iz Bedekovčine, Belca, Dubrovčana, Kloštar Ivanića, Svetog Križa Začretja i Zlatar Bistrice otplesale svoje koreografije. Održana je i revija odora koje su Mačanske mažoretkinje nosile u proteklih deset godina.

Zahvalnica župana

Prisutnima se obratila načelnica Mača Mladenka Mikulec, a proslavi su nazočili i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek te zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, koji je čestitao svim sadašnjim i bivšim Mačanskim mažoretkinjama te im, uz želje za nastavak uspješnog rada, uručio prigodnu zahvalnicu župana Krapinsko – zagorske županije Željka Kolara, za 10 godina uspješnog djelovanja, doprinos zajednici te promociji mjesta i županije. Mačanske mažoretkinje osnovane su u Maču početkom veljače 2007. godine i do kraja 2013. djelovale su u sklopu DVD-a Mače. Trenutno imaju 40-ak članova, a nedavno su nastupile i na Europskom prvenstvu mažoretkinja u talijanskoj Giulianovi, gdje su u kategoriji velike formacije flag seniori osvojile srebro, dok su u kategoriji mini formacija flag seniori zauzele šesto mjesto.

“Zlatna tamburica”

Inače, proslava rođendana Mačanskih mažoretkinja bila je dio ovogodišnje 36. po redu “Tamburaške noći” u Maču, koja je održana od 6. do 9. srpnja u organizaciji domaćeg KUD-a “Ljudevit Gaj”. U subotu je održana “Zlatna tamburica”, revijalna smotra tamburaških orkestara, koja je i glavna okosnica mačanske manifestacije. Nastupili su tamburaški sastavi Savski Valovi, Zlatne Žice, tamburaši KUD-ova Belec i “Lovro Ježek” Marija Bistrica te TO “Črni Tomaši” Lobor, a pridružile su im se i članice ŽVG-a “Kajda”. Ovogodišnja “Zlatna tamburica” bila je posvećena Rudolfu Mahmetu, dugogodišnjem voditelju glazbenih sekcija brojnih kulturno – umjetničkih udruga u Zagorju, među kojima je i mačanski KUD. Tijekom četiri dana, u sklopu “Tamburaške noći” nastupili su brojni domaći glazbeni sastavi, a održana su i tradicionalna lovačka i šahovska natjecanja, u organizaciji Lovačke udruge “Fazan” i Šahovskog kluba Gaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba