STATISTIKA HRVATSKOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE

Krajem lipnja u Zagorju evidentirano 3449 nezaposlenih, što je za 30-ak posto manje nego u lipnju prošle godine

Objavljeno: 10.07.2017. JJ

Prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda krapina, ukupno su u lipnju 2017. iz evidencije nezaposlenih izašle 584 osobe, što je 8,3 posto manje nego u lipnju 2016. Od toga je zaposleno 388 osoba. Najviše osoba zaposlilo se u prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i malo, popravcima motornih vozila i motocikala, pružanju smještaja te pripremi i usluživanju hrane.

494 potrebe za radnicima

Promatrano prema ispostavama, u zapošljavanju su predvodile ispostave Krapina, Zabok i Donja Stubica. U lipnju je u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno ukupno 487 nezaposlenih osoba, što je 27,7 posto manje nego u lipnju 2016. godine. Najviše je osoba došlo iz sektora obrazovanja, prerađivačke industrije i trgovine na veliko i malo. Krajem lipnja u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina registrirano je 3449 osoba. U usporedbi sa svibnjem 2017., broj nezaposlenih smanjio se za 2,7 posto ili 97 osoba, a u odnosu na lipanj 2016., broj nezaposlenih manji je za 31,1 posto ili 1.555 osoba. U mjesecu lipnju, poslodavci su prijavili 494 potrebe za radnicima, što je za 32 posto manje nego u prethodnom mjesecu, te za 18,2 posto manje u odnosu na isti mjesec 2016. godine.

Prerađivačka industrija

Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u prerađivačkoj industriji, građevinarstvu, zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi, stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima, trgovini na veliko i malo te popravku motornih vozila i motocikala.
Najtraženija zanimanja u lipnju bila su: konobar/konobarica, čuvar, prodavač/prodavačica, vozač/vozačica teretnog vozila, medicinska sestra/medicinski tehničar, bravar/bravarica, soboslikar/soboslikarica, ličilac/ličiteljica, strojobravar/strojobravarica i čistač/čistačica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba