ŽUPAN ŽELJKO KOLAR U SLUŽBENOM POSJETU MAČU I LOBORU

Prioritet u obje općine je uređenje ambulante Doma zdravlja KZŽ, načelnice predstavile i neke druge važne projekte

Objavljeno: 06.07.2017. JJ

Župan Željko Kolar nastavio je posjete zagorskim jedinicama lokalne samouprave u kojima je izabrano novo vodstvo, pa je tako zajedno sa suradnicima posjetio općine Mače i Lobor.
Nakon sastanka s načelnicom Mača Mladenkom Mikulec, istaknuo je kako ga je ona upoznala sa svim projektima.
– Razgovarali smo o uređenju samog trga, eko otocima, zatim ambulanti Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije, koja je dio jednog europskog projekta u sklopu kojeg će se osigurati pristup osobama s invaliditetom, a sljedeće godine ćemo raditi i na promjeni vanjske stolarije i energetskoj učinkovitosti. Riješili smo i dinamiku nekih projekata vezanih uz Županijsku upravu za ceste, razgovarali o popravku kotlovnice u školi, a dogovoren je i novi radni sastanak vezan uz zemljište koje se nalazi oko postojećeg kompleksa Sutinskih Toplica, a koje je u prostornom planu isto predviđeno za sportsko rekreacijski centar – istaknuo je župan Kolar i dodao kako mu se sviđa nova energija, te kako zasigurno ima mnogo posla i zajedničkih projekata za Županiju i Općinu Mače u budućem razdoblju.

Vodovodna mreža

– Danas smo dohvatili brojne teme, iznijeli smo probleme koji nas muče te sa županom i njegovim timom pokušali naći rješenja – poručila je načelnica Mača Mladenka Mikulec, uz isticanje važnosti kvalitetne suradnje Županije i Općine.
Na sastanku je bio i predsjednik Općinskog vijeća Mača Mladen Sedak Benčić, zamjenik načelnice Ivan Herceg, ravnatelj OŠ Mače Vladimir Grudenić te drugi suradnici iz Općine.
U Loboru pak, nakon sastanka s načelnicom Ljubicom Jembrih, Kolar je rekao kako je održan jedan sjajan i konstruktivan sastanak.
– Obavijestio sam načelnicu o projektima koji se odvijaju “pod kapom” Županije. Tu prvenstveno mislim na izgradnju vodovodne mreže u Loborskom Završju dužine 1450 metara. Želim naglasiti da ovakve manje zahvate u vodoopskrbi inače u istom omjeru sufinanciraju distributer, općina i Županija, no ne i u Loboru, gdje se nalazi i izvorište te će ovdje takve ulaganja financirati samo distributer i Županija. Kroz dva tjedna počet će i 175 tisuća kuna + PDV vrijedni radovi na uređenju i sanaciji ambulante Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije u Loboru, kompletna izmjena stolarije i fasadne ovojnice te još nešto uređenja unutrašnjosti – rekao je župan Kolar i dodao kako se razgovarali i o projektima ŽUC-a koji se moraju završiti te o nekim prioritetima u narednom razdoblju.

Županovi suradnici

Načelnica Lobora Ljubica Jembrih zahvalila je županu i suradnicima na posjetu općini te obavljenom razgovoru i informiranju o svim županijskim radovima i projektima koji se odvijaju i koji će se odvijati na području općine. Na sastanku je bio i predsjednik Općinskog vijeća Lobor Mirko Martinuš te zamjenik načelnice Josip Horvat.
Općine Mače i Lobor su zajedno sa županom Željkom Kolarom posjetili direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar, ravnateljica Javne ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Krapinsko-zagorske županije Dijana Hršak, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje KZŽ Snježana Žigman, pomoćnica ravnatelja Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Ivana Benković, pročelnica županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove Sanja Mihovilić te pročelnik županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu Ivan Lamot.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba