EKSPLOZIVNU NAPRAVU PREUZEO JE POLICIJSKI SLUŽBENIK ZA PROTUEKSPLOZIJSKU ZAŠTITU

Na zapuštenoj oranici u Gotalovcu 20-godišnjak pronašao minobacačku minu

Objavljeno: 06.07.2017. AB

U Gotalovcu je u srijedu na zapuštenoj oranici, 20-godišnji hrvatski državljanin pronašao minobacačku minu. Odmah je pozvao policiju te je eksplozivnu napravu preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Iz policije podsjećaju da je
akcija “Manje oružja, manje tragedija” kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava i dalje u tijeku te da se protiv građana koji ovakvo oružje dragovoljno predaju policiji, ne pokreće prekršajni niti kazneni postupak.

– Oružje i eksplozivna sredstva ne donosite sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već dragovoljnu predaju prijavite na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti oružje i eksplozivna sredstva. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – apeliraju iz policije.

FOTO: Ilustracija

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba