MLADI PLIVAČI USPJEŠNI NA LJETNOM REGIONALNOM PRVENSTVU HRVATSKE

Olimpovci u Sisku osvojili 151 medalju

Objavljeno: 03.07.2017. zagorjeinternational

Plivački klub Olimp Zabok nastupio je na ovogodišnjem ljetnom Regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za Regiju 4 u Sisku. Dvodnevno natjecanje, drugo u rangu po važnosti, odmah iza državnog prvenstva, održano je u organizaciji  Hrvatskog plivačkog saveza  i plivačkih klubova regije koji su pomogli domaćinu, plivačkom klubu Sisak Janaf.  Natjecanje je održano na 50 – metarskom zatvorenom bazenu ŠRC-a Sisak, uz nešto promijenjena pravila. Naime, od ove godine, Regionalno seniorsko prvenstvo odvojeno je organizacijski od prvenstva za mlađe kadete i početnike. Nastupile su plivačice i plivači, njih 147 iz 12 plivačkih klubova iz Osijeka, Đakova, Vinkovaca, Koprivnice, Čakovca, Varaždina, Varaždinskih Toplica, Orahovice, Zaboka i Siska.

Zahtjevno natjecanje

Prema propozicijama organizatora, natjecanje je bilo podijeljeno u četiri dijela programa, a plivalo se u kategorijama seniora, mlađih seniora, juniora, mlađih juniora i kadeta. Regionalno natjecanje iznimno je zahtjevno jer se u kratkom vremenu pliva velik broj disciplina. Svim plivačima to je ujedno i zadnja mogućnost za hvatanje potrebnih normi  za ljetno državno prvenstvo Hrvatske, a najmlađima je to zadnje natjecanje u plivačkoj sezoni 2016./2017. Plivački klub Olimp Zabok, pod vodstvom trenerice mag. cin. Maje Martinić, nastupio je s timom od 21 natjecatelja, 13 plivača i osam plivačica u svim dobnim kategorijama. Već tradicionalno, polučili su odlične rezultate. Osvojili su ukupno 83 pojedinačno i 68 medalja u štafetama, od kojih su 62 bile zlatnog, 59 srebrnog i 30 brončanog sjaja. U oba dana natjecanja, najbolja iz redova Olimpa po broju osvojenih medalja je Tesa Novak. Osvojila je ukupno 16 individualnih medalja (12 zlatnih i četiri srebrne) u svim dobnim kategorijama. Vili Sivec osvojio je 15 medalja (od toga devet zlatnih, tri srebrne i tri brončane). Hana Sivec osvojila je 10 medalja (šest zlatnih, tri srebrne i jednu brončanu). Karlo Iljaš osvojio je osam medalja (četiri zlatne, dvije srebrne i dvije brončane). Nikola Iveković osvojio je također osam medalja (tri srebrne i pet brončanih). Lana Halapir osvojila je šest medalja (tri zlatne i tri brončane). Isti broj medalja osvojila je i Lara Lončarić (šest brončanih). Lovro Futivić osvojio je pet medalja (tri srebrne i dvije brončane). Tin Bogdanić osvojio je četiri medalje (tri srebrne i jednu brončana). Marta Vidas osvojila je dvije srebrne medalje, Manuel Jurak jednu brončanu, kao i Patrik Erceg i Magda Slovenec.

Popravili osobna vremena

Mlađa juniorska ženska štafeta Olimpa u sastavu Tesa Novak, Hana Sivec, Lana Halapir i Magda Slovenec na 4×100 slobodno i 4×200 slobodno osvojila je šest zlatnih medalja. Ista ženska mlađa juniorska štafeta na 4×100 mješovito osvojila je tri srebrne medalje. Mlađa juniorska muška štafeta Olimpa, u sastavu Nikola Iveković, Lovro Futivić, Manuel Jurak i Vili Sivec na 4×200 slobodno osvojila je jednu zlatnu i dvije srebrne medalje. Na 4×100 slobodno i 4×100 mješovito mlađa juniorska muška štafeta Olimpa u sastavu Manuel Jurak, Lovro Futivić, David Benčić i Nikola Iveković osvojila je srebrnu medalju. Kadetska štafeta Olimpa u sastavu Patrik Erceg, Petar Pavalić, Gašpar Futivić i Vili Sivec na 4×200 slobodno osvojila je srebrnu medalju i brončanu na 4×100 mješovito. Kadetska štafeta u sastavu Patrik Erceg, Petar Pavalić, Gašpar Futivić i Mauro Šipek Glavač na 4×100 slobodno osvojila je srebrnu medalju. Svi plivači Olimpa popravili su svoja osobna vremena, a osvajači medalja i limite za predstojeće državno prvenstvo u plivanju. Iduće natjecanje za najstarije je Zlatni medvjed, koje se održava idućeg vikenda u Zagrebu.



ZAGORSKA PREDSTAVNICA NA EUROPSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU U IZRAELU

Jana Vranić osvojila osmo mjesto na 50 metara leptir

Juniorka plivačkog kluba Olimp Zabok, Jana Vranić (17) i trener Ivica Androić nastupili su u sastavu Hrvatske reprezentacije na 44. Europskom juniorskom prvenstvu u plivanju, koje se ove godine održalo od 28. lipnja do 2. srpnja u Izraelu. Jana je nastupila u četiri individualne discipline i jednoj štafeti. Nastupila je na 50 i 100 metara slobodno i 50 i 100 metara leptir. Najbolje plasirana bila je na 50 metara leptir, gdje je zadnjeg dana natjecanja osvojila odlično osmo mjesto. Hrvatsku je predstavljala osmeročlana plivačka ekipa od tri plivačice i pet plivača: Lorena Jerebić, Martina Andrašek, Jana Vranić, Alen Mosić, Marin Mogić, Kristofer Rogić, Ognjen Marić i Marin Ercegović. Jedini osvajač medalje brončanog sjaja postao je Marin Mogić, u disciplini 800 slobodno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba