“LJETO U MARIJI BISTRICI”

Na Lazu održani “Dani folklora i zabave”, sljedećeg vikenda “Bistrička noć” uz nastup Ivana Zaka

Objavljeno: 03.07.2017. zagorjeinternational

Proteklog vikenda, manifestacija “Ljeto u Mariji Bistrici” većim se dijelom odvijala na Lazu, gdje je KUD Laz organizirao tradicionalnu manifestaciju “Dani folklora i zabave”. U subotu je tako održana 13. “Večer folklora”, koju je pjesmom otvorio Muški zbor “Magdalenić” iz Bedekovčina, a nastupili su KUD-ovi: “Sveti Antun” Zadobarje, “Oporovec” Zagreb, “Preslica” Pešćenica, “Dragutin Domjanić” Vugrovec, “Prigorski zdenec” Vidovec i KUD Laz. U zabavnom dijelu programa nastupio je “Dinacordi – Luna band”. Uz predsjednika KUD-a Laz Ivana Bertovića, prisutne je pozdravio i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, koji se i sam okušao u završnom drmešu. U nedjelju, 13. “Dan dječjeg stvaralaštva” otvorio je pjesmom Zlatko Deveničar, a nastupile su Male mažoretkinje iz Bedekovčine, Udruga mladih “Feniks” Oroslavje sa starim plemićkim plesovima, te dječje sekcije KUD-ova: “Laz”, “Matija Gubec” Gornja Stubica, “Meteor” Hraščina – Trgovišće i “Žveglice” KUD-a “Lovro Ježek”. Zabavni dio programa zatvorili su Lotus band i Turbo band.

Planinarski pohod

Uz program na Lazu, Planinarsko društvo “Grohot” u nedjelju je organiziralo tradicionalni pohod ”Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice”. U jutarnjim satima, na početku “Šetnice za dušu i tijele – Mirko Fulir”, okupilo se 165 planinara iz domaćeg i 16 gostujućih društava, što je najveći odaziv do sada. Uz 24 člana domaćina, PD-a ”Grohot”, bistričkom su obilaznicom prošli i članovi PD-a ”MIV” i PD-a ”Dugi vrh” iz Varaždina, HPD-a ”Zagreb – Matica”, HPD-a ”Kapela” Zagreb, PD ”Belecgrad” Belec, PD-a ”Gradina” Konjščina, HPD-a Zaprešić, PD-a ”Bundek” Mursko Središće, HPD-a ”Vinica” Duga Resa, HPD-a ”Lipa” Sesvete, HPD-a ”Zagorske steze” Zabok, HPD-a ”Bilogorka” Bjelovar, HPD-a ”Blagus” Blaguša, HPD-a ”Pinklec” Sveta Nedjelja”, PD-a ”Runolist” Oroslavje i PD-a ”Kunagora” Pregrada. Nakon obilaska, kod nogometnog igrališta nastavljeno je druženje, uz ovjeravanje dnevnika, podjelu znački i priznanja, te uz glazbu sastava ”Zlatni trzaj” i planinarski grah. U nedjelju je održan i Dan otvorenih vrata u Centru za posjetitelje u Cerinama. U petak je pak nastavljena koncertna sezona 4. Bistričkog zvukolika, u organizaciji Udruge ”Svesvir”. U kapeli sv. Petra, koncert na gitari održao je Antonio Kolovrat. Ovaj mladi i nagrađivani gitarist iz Slavonskog Broda, rođen 1998. godine, izvodio je djela Bacha, Duartea i Sora. Danas je pak u Bazilici MBB-e, s početkom u 19.30 sati, na rasporedu zadnji koncert iz ovogodišnje koncertne sezone pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a nastupit će Zagrebački puhački trio, kojeg čine Branko Mihanović (oboa), Domagoj Pavlović (klarinet) i Žarko Perišić (fagot). Ulaz je besplatan.

“Veseli dječji dan”

U petak od 20 sati u Hudekovoj bašći održat će se Rock`n`Roll večer uz The Revival Band.
Sljedećeg dana na rasporedu je tradicionalna “Bistrička noć”. Atmosferu na središnjem trgu zagrijat će Ex Band i Ivan Zak. Tradicionalno, lovci LD-a “Fazan” dijelit će gulaš, ribiči ŠRD-a “Šaran” fiš paprikaš, članovi Udruge vinogradara Marija Bistrica vino, a članice Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica u humanitarne svrhe prodavat će kolače.
U nedjelju će se održati Veseli dječji dan. Od 9.45 sati na Trgu pape Ivana Pavla II. bit će treći susret mažoretkinja u Mariji Bistrici. U večernjim satima, točnije od 19 sati, posjetitelje očekuju nastupi djece DV-a “Pušlek”, KUD-a “Josip Torbar” iz Krašića te KUD-a “Golubovec” iz Novog Golubovca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba