ZA 15. TABOR FILM FESTIVAL, KOJI POČINJE SLJEDEĆI TJEDAN, OSTALO MANJE OD 300 FESTIVALSKIH ULAZNICA

Predstavljeni filmovi u međunarodnoj filmskoj konkurenciji te dvije svjetske festivalske premijere

Objavljeno: 30.06.2017. zagorjeinternational

Jubilarno 15. izdanje Tabor Film Festivala održat će se od 6. do 9. srpnja u srednjovjekovnom dvorcu Veliki Tabor kod Desinića. Organizatori su objavili da je ostalo manje od 300 festivalskih ulaznica, a osiguran je i prijevoz s popustom iz Zagreba za sve posjetitelje koji imaju festivalsku ili dnevnu ulaznicu. U suradnji s inicijativom “Dobri domaćini”, organiziran je i dječji vrtić koji će raditi svaki dan od 14 do 20h.
U ovogodišnjem međunarodnom natjecateljskom programu posjetitelji Tabora moći će uživati u vrhunskim recentnim ostvarenjima u formi kratkog metra, među kojima će se naći i nekoliko pobjednika svjetskih festivala. U međunarodnoj konkurenciji tako se može izdvojiti pobjednik Berlinalea, film “Gradić!” (Cidade Pequena!) Dioga Coste Amarantea, inovativni žanrovski hibrid igranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma. Ovaj portugalski redatelj ujedno će i gostovati na Taboru, pa će to biti prilika za razgovor uživo o njegovom filmu. Višestruko nagrađivan, nominiran na festivalu BAFTA, jedan od ponajboljih britanskih redatelja Chris Sheperd na Taboru će se predstaviti filmom o nevinom osuđeniku “Johnno je mrtav” (Johnno’s Dead), nagrađenom na londonskom LIAF-u, a igrani film “I tako smo pustile zlatne ribice u bazen” (And So We Put the Goldfish in the Pool) japanskog redatelja Makota Nagahise pobjednik je Sundance festivala. U međunarodnoj će se konkurenciji naći i film “San lučkog radnika” (The Dockworker’s Dream) njujorškog majstora uporabe arhivskog materijala Billa Morrisona, kojeg domljivo pogoni glazba američkog benda Lambchop.

“Veronikina lubanja”

Koji će od filmova međunarodne konkurencije odnijeti “Veronikinu lubanju”, odnosno nagrade za najbolji animirani, eksperimentalni, igrani i dokumentarni film te Grand Prix festivala, odlučit će žiri, u kojem se ove godine nalaze poljska animatorica i prošlogodišnja pobjednica Renata Gąsiorowska, britanski filmski kritičar i pisac Michael Pattison te Maja Krajnc iz Slovenije, glavna urednica časopisa KINO! i predsjednica Udruženja za razvoj filmske kulture Kino!.
Tabor Film Festival donosi i dvije svjetske festivalske premijere u domaćoj konkurenciji: “Lovačku sreću” Maje Alibegović, dokumentarac o slovenskim lovačkim običajima i ritualima, te eksperimentalni film “Tutasputa”, u kojem se redateljica Ane Paške poigrava sa žanrom westerna. O najboljem među domaćim filmovima odlučivat će prošlogodišnji pobjednik u domaćoj konkurenciji Andrija Mardešić, redateljica Hana Jušić i njemački filmolog Olaf Möller, a svoj glas za najbolji film festivala i ove će godine imati priliku dati i taborska publika.
Partner ovogodišnjeg Tabor Film Festivala je i inicijativa “Dobri domaćini”. Predstavit će se posebnim filmskim programom “Granice prihvaćanja”, izložbom fotografija i slika, originalnim tetoviranjem kanom i prezentacijom egzotičnih jela. U suradnji s njima održat će se i radionica Afro Djembe Dance, koju će voditi senegalski bubnjari Commi Balde i Abi Seydi. Prijave za sve radionice (snimanje dronom & DJ-ing) su obavezne na mail [email protected] do 4. srpnja.
U subotu, 8. srpnja, održat će se povorka starijih limenih ljubimaca u suradnji s Hrvatskim oldtimer savezom. Predviđena ruta povorke je Terme Tuhelj – Veliki Tabor – Terme Olimia, a u njoj će sudjelovati 20-ak automobila.

Glazbeni program

Festivalske ulaznice mogu se kupiti po pretprodajnoj cijeni od 195 kuna, dok će na ulazu stajati 240 kuna. U prodaji su i dnevne ulaznice s cijenama 65/80 kuna za četvrtak i nedjelju odnosno 85/100 kuna za petak i subotu. Kamp koji je otvoren dan prije i nakon Festivala uključen je u cijenu, a rezervacije su obavezne do 1. srpnja na [email protected]. Posjetitelji TFF-a će uz predočenje ulaznice vozaču moći ostvariti kupnju jednosmjerne karte s popustom od 30 posto, te povratne karte s popustom od 50 posto. Vozni red može se provjeriti na http://www.presecki.hr/promet/hr/prijevoz/
I ove će godine posjetitelji Tabor Film Festivala moći uživati u bogatom glazbenom programu, a nastupit će imena kao što su Urban & 4, Let 3, My Baby, Jimmy Stanić & Sexy Boys, Matija svira Arsena, Kries, M.O.R.T., Antenat i brojna druga, na čak pet pozornica. Jutarnju tjelovježbu No hangover workout u petak, subotu i nedjelju vodit će instruktorica yoge i pilatesa Iva Sirotić. Tu su još i brojne radionice, promocije knjiga, predavanja, uz neizostavnu domaću zagorsku hranu i finu kapljicu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba