JAHAČI U SKLOPU PROJEKTA “JAHANJE OD ATENE DO KASSELA” BORAVILI DVA DANA U KRAPINSKO – ZAGORSKOJ ŽUPANIJI

“Zagorje ima odlične preduvjete za razvoj konjičkog turizma i nastup na njemačkom, austrijskom i švicarskom tržištu”

Objavljeno: 06.06.2017. Jelena Jazbec

U Krapinsko – zagorskoj županiji dva su dana boravili jahači u sklopu projekta “Jahanje od Atene do Kassela”. Radi se o jednom od projekata u sklopu međunarodne izložbe suvremene umjetnosti “Documenta”, koja se održava u Kasselu u Njemačkoj od 10. lipnja do 17. rujna i u Ateni u Grčkoj od 8. travnja do 16. lipnja. Jahači su dva dana jahali Konjičkom stazom Krapinsko – zagorske županije te su posjetili Ranch Chivas u Željeznici, Lujčekovu hižu na Ivanščici, OPG “Đakula” u Budinščini, Bluesun Hotel Kaj Salve Regina i Mariju Bistricu, Ranch Zara u Donjoj Stubici te Agroturizam Kos u Svetom Križu Začretju.

“Zagorje Ride”

Voditelj projekta Peter van der Gugten istaknuo je svoje oduševljenje Krapinsko – zagorskom županijom, naglasivši da ima odlične preduvjete za razvoj konjičkog turizma i nastupanje na njemačkom, austrijskom i švicarskom tržištu, zbog visoke kvalitete turističkog proizvoda i dostupnosti, a znatno niže cijene usluga.
Navedeno studijsko putovanje imalo je za cilj promociju i razvoj konjičkog turizma destinacije Zagorje – Bajka na dlanu, kojeg projektom “Zagorje Ride”, Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije razvija u destinaciji. Konjički turizam, kao jedan od selektivnih oblika turizma, svakako doprinosi povećanju kvalitete uvjeta boravka turista, kreira nove atrakcije te je jedna nova, dodana vrijednost stvaranja doživljaja u destinaciji.

Više od tri tisuće kilometara

U večernjim satima, karavana je preko Graničnog prijelaza Bregana napustila Hrvatsku i nastavila svoje putovanje prema glavnom cilju Kasselu, do kojeg prema projektu treba stići do 9. srpnja. Put od Atene do Kassela iznosi više od tri tisuće kilometara, traje od 9. travnja do 9. srpnja i obuhvaća sedam zemalja: Grčku, Makedoniju, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku. Jahači dnevno prijeđu oko 40 kilometara, a projekt je zamišljen tako da se zainteresirani mogu pridružiti jahačima na bilo kojem dijelu puta. Skupinu čini pet konja, četiri jahača te dva vozača i snimatelja. Jahači su Peter van der Gugten (voditelj projekta), Zsolt Szabo (zadužen za konje i hranu), David Wewetzer (odnosi s javnošću i sigurnost), Tina Boche (medicinska pomoć) te vozači i snimatelji Mark Wallis i Samuel Devereux.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba