Predsjednik zagorskih Laburista na meti Povjerenstva za sukob interesa zbog isplaćene četiri plaće “viška”

Tomislav Končevski: Nisam bio u sukobu interesa, Sabor mi je sam izdao rješenje o šest plaća

Objavljeno: 02.06.2017. mladenmandic

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv Tomislava Končevskog, bivšeg saborskog zastupnika i nekadašnjeg predsjednika Hrvatskih laburista i aktualnog predsjednika Laburista u Krapinsko – zagorskoj županiji iz Zaboka, jer postoji sumnja da je, primajući naknadu plaće nakon prestanka obnašanja dužnosti, od 14. prosinca do 31. ožujka, prekršio zakon.

Smio dobiti dvije plaće

Kako piše Večernji list, prema tumačenju Povjerenstva, Končevski je imao pravo na naknadu najviše dviju plaća, a ne šest. Končevski je, naime, lani u listopadu, Zagorsku javnu vatrogasnu postrojbu obavijestio da će iskoristiti pravo na šest mjeseci naknade pune plaće od Sabora, a da će se na rad u postrojbu, u kojoj je kao vatrogasac imao ugovor na neodređeno vrijeme, vratiti 1. travnja. U vrijeme donošenja rješenja o vraćanju na rad, Končevski je, navode u Povjerenstvu, u ZJVP-u bio i predsjednik Upravnog vijeća. Ugovor o pravu na povratak potpisali su u siječnju prošle godine on i ravnatelj ZJVP-a. Prema Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika, dužnosnik koji nije ponovno imenovan na dužnost, a prije toga je bio zaposlen na neodređeno u nekoj od javnih službi, ima pravo vratiti se na svoje radno mjesto bez natječaja.

Bez “zločestih namjera”

No, nakon prestanka obnašanja dužnosti, a do povratka na stari posao, ima pravo na naknadu najviše do iznosa dviju plaća, pojašnjavaju u Povjerenstvu, koje je Končevskog pozvalo da se očituje o svoje četiri plaće “viška”. Končevski, koji je zastupnik bio nešto manje od godinu dana, kaže da nije imao “zločeste namjere” jer bi inače zatražio pravo na “šest plus šest” plaća.
– Nisam bio u nikakvom sukobu interesa, jer mi je Sabor, koji je bio dobro upoznat, izdao rješenje na šest plaća. Jednostavno nisam bio psihofizički – sposoban vratiti se nakon dva mjeseca na staro radno mjesto – rekao nam je Končevski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba