“TU JE PRAVI RAJ!”

SPREMNI ZA NOVU SEZONU: Donosimo detaljan pregled novosti koje ovog ljeta uvode u zagorskim toplicama

Objavljeno: 30.05.2017. Jelena Jazbec

Napokon smo dočekali porast temperature, a s prvim daškom ljeta, Zagorci će zasigurno osvježenje potražiti u nekima od zagorskih toplica, koje svoje goste raširenih ruku ne dočekuju samo u lipnju, srpnju i kolovozu, već tijekom cijele godine.
Donosimo detaljan pregled ponude koja vas ove ljetne sezone očekuje u Vodenom parku “Aquae Vivae” u Krapinskim Toplicama, Termama Tuhelj, Hotelu “Matija Gubec” u Stubičkim Toplicama i u Termama “Jezerčica” u Donjoj Stubici.



VODENI PARK “AQUAE VIVAE” – KRAPINSKE TOPLICE

Ljetna sezona donosi novi program za pripadnice nježnijeg spola – Stress Free Friday

Vodeni park u Krapinskim Toplicama ukupne je površine 18 tisuća četvornih metara. Sadrži pet unutarnjih, od toga jedan kombinirani unutarnje – vanjski bazen te jedan vanjski bazen ukupne vodene površine preko 1.500 četvornih metara. Kapacitet bazena je 1.200 osoba, a svi su bazeni punjeni prirodnom, izvorskom, ljekovitom, termomineralnom vodom. Temperatura bazena je od 28 do 38 stupnjeva Celzijevih. Vodeni park sadrži više od 170 vodenih atrakcija – slapova, gejzira, podvodnih bočnih masaža i masažnih ležaljki, unutarnji tobogan duljine staze 60 metara, ronilački bazen dubine 4,5 metara, s profesionalnom opremom i instruktorima ronjenja, bazen s valovima, plivački bazen, 600 ležaljki koje su na raspolaganju gostima vodenog parka, self – service restoran “Vivae”, kapaciteta 120 osoba te piano bar uz recepciju vodenog parka. Cijena cjelodnevne ulaznice za odrasle je 70 kuna radnim danom, te 90 kuna vikendom i praznikom, a tu su i obiteljske ulaznice koje donose određene popuste.
Kako doznajemo od Martine Crljen iz Vodenog parka “Aquae Vivae”, radi se o kupalištu za 365 dana u godini, što znači da su i vanjski i unutarnji bazeni jednako u funkciji i tijekom ljetnih i tijekom zimskih mjeseci, samo što su ljeti terase popunjene ležaljkama za uživanje na otvorenom i pogledom na zelenu okolinu, a klizne stijene otvorene tako da kupole krova pružaju zaštitu od sunca. “Aquae Vivae” je već u ovoj godini, kaže, posjetilo više od 50 tisuća gostiju.
U želji da obogate svoju ponudu u udarnom razdoblju kada će posjećenost biti najveća, “Aquae Vivae” su u novoj ljetnoj sezoni pripremile poseban program namijenjen pripadnicama nježnijeg spola.
– Ovo ljeto novo u ponudi je reflekso masaža stopala i Stress Free Friday, poseban program petkom samo za žene. Zdravlje, odmor i zabava potreba je svakog ljudskog bića, a žene, posebice majke i radnice, uvijek s veseljem očekuju vikend, kada planiraju uhvatiti i malo vremena samo za sebe. Osim ljekovite termomineralne vode i uživanja u vodenim atrakcijama i podvodnim masažama, žene mogu isprobati različite aktivnosti, poput aqua aerobica, pilatesa, yoge i savjetovanja s nutricionisticom. U programu za večeru u ponudi je hrana za vitalnost, a gošće mogu dobiti i odgovore na pitanja što je to hrana za vitalnost, hrana za sreću i spa food. Sve informacije o terminima održavanja programa Stress Free Friday dostupne su na službenoj internetskoj stranici Vodenog parka “Aquae Vivae” – otkrila nam je Crljen.



“TERME TUHELJ” – TUHELJSKE TOPLICE

Najveće hrvatsko bazensko kupalište dobiva dva nova tobogana i igralište za odbojku na pijesku

Najveće bazensko kupalište u Hrvatskoj sadrži više od pet tisuća četvornih metara vodenih površina, odnosno, osam vanjskih i unutarnjih bazena s različitim atrakcijama. Vanjsko kupalište uključuje bazene s valovima, dječji bazen s četiri tobogana i vodenim topovima, bazen za najmlađe s vodenim igračkama i špricalicama, relaksacijski bazen s gejzirima, vodene tornjeve i podvodnu masažu. Vanjski bazenski kompleks nudi i pet traka za spuštanje u bazene i sporu rijeku dužine 250 metara s dvije lagune i podvodnim masažama, a tu je i koktel bar. Cijena cjelodnevne ulaznice za odrasle je 70 kuna radnim danom, odnosno, 80 kuna vikendom i praznikom.
Vanjska rivijera Vodenog planeta bit će otvorena od sredine srpnja, a posjetitelji će od ove sezone moći uživati i u novim adrenalinskim sadržajima.
– Gosti će moći uživati u dva nova tobogana koji će upotpuniti postojeću ponudu vodenih atrakcija. Naime, otvara se novi vanjski adrenalinski tobogan, spust u kombinaciji prolaska kroz tube i otvorene dijelove tobogane, a posebno iznenađenje je završni kamikaza spust. Novi tobogan bit će dugačak 120 metara i visok 12,5 metara. Na unutarnjem dijelu postavit će se isto tako novi tobogan dužine 55 metara i visine pet metara, gdje će gosti uživati u spustu kroz zatvorenu tubu. U sklopu Vodenog planeta uređeno je novo igralište za odbojku na pijesku, koje će biti na raspolaganju gostima tijekom ljetnog perioda, ali i profesionalnim sportašima za vrijeme njihovih priprema – doznajemo od Petre Novak iz “Termi Tuhelj”.
Osim u kupanju, posjetitelji će uživati i u brojnim popratnim događanjima, a vrhunac je “Tuheljska noć”, koja se ove godine održava 35. put.
– Pridružit će nam se Jole sa svojim bendom, koji će svojim hitovima raspaliti Hrvatsko zagorje. “Tuheljska noć” na rasporedu je tradicionalno zadnje subote u srpnju, točnije, 29. srpnja s početkom u 20 sati, a uz popularnog kralja zabave, svirat će nam i Boss bend, DJ i drugi. U pripremi su i brojni koncerti poznatih glazbenika koji će se održavati u SpaAreni hotela Well – otkriva P. Novak.



TERME “JEZERČICA” – DONJA STUBICA

Sljedeće godine mogla bi se otvoriti čak dva nova vanjska bazena

Vanjski vodeni park Termi “Jezerčica” otvoren je već od 28. travnja, a gosti mogu uživati u velikom bazenu s tri tobogana, hidro – masažom i masažnim topovima. Za najmlađe, tu je bazen s toboganima te dječje igralište sa spravama za penjanje i ljuljačkama. Rekreativci mogu zaigrati i odbojku na pijesku, stolni tenis, mali nogomet ili badminton, ili uživati u masaži na otvorenom. Svim posjetiteljima na raspolaganju su besplatne ležaljke te široka ponuda jela i pića u Sunshine baru ili Pool baru.
Cijena cjelodnevne ulaznice za odrasle je 55 kuna radnim danom, dok vikendom i praznikom ona iznosi 70 kuna.
Direktor hotela Elvis Pavleković otkrio nam je što je novo u ovogodišnjoj ljetnoj ponudi.
– Za svoje smo goste pripremili 200 dodatnih ležaljki te dvije nove slastičarnice, a oko 15. lipnja trebalo bi se otvoriti i novo dječje igralište. Također smo i tehnički obnovili kupalište, a nadamo se da bi već u jesen mogli započeti radovi na izgradnji jednog ili čak dva nova vanjska bazena, koji bi bili otvoreni sljedeće godine – rekao nam je.



HOTEL “MATIJA GUBEC” – STUBIČKE TOPLICE

Osim preuređenih bazena i novotvorenog wellnessa, goste očekuje novouređena ljetna terasa i veliko sunčalište

– Za razliku od ostalih toplica, naš poluotvoreni bazen radi cijelu godinu – doznajemo od Filipa Pošteka iz Hotela “Matija Gubec” u Stubičkim Toplicama.
– Specifična konstrukcija i termalna voda u njemu omogućuju kupanje i dok vani pada snijeg, što je pak poseban prizor i doživljaj, a ljeti se bočne konstrukcije otklanjaju i bazen se koristi u sklopu ljetnog kupališta – dodaje.
Cijena cjelodnevne ulaznice za bazen iznosi 50 kuna, no u cijenu ulaznice uključeno je i korištenje novootvorenog wellnessa. Kupači imaju na raspolaganju i raznovrsne masaže te bistro s dnevnim menijima, a uvedene su i neke novosti.
– Osim preuređenih bazena i novotvorenog wellnessa, od ovog ljeta naše goste očekuje novouređena ljetna terasa i veliko sunčalište – otkriva Poštek.
Vanjski bazen hotela otvoren je prije nepunih godinu dana, a bio je to, kaže Poštek, odličan potez koji im je donio višestruku korist.
– Ponovnim otvaranjem vanjskog bazena vratili smo velik broj starih gostiju i dakako privukli nove. Tradicionalno smo vikend izletište Zagrepčana, a valja spomenuti i velik broj gostiju iz Slovenije. Gosti su najviše zadovoljni pristupačnim cijenama i činjenicom da se konstantno investira i obnavlja. Posjetitelja je višestruko više nego u isto vrijeme lani, što dakako daje razloga za zadovoljstvo. Mi radimo dobro i zimi i ljeti, mijenjaju se jedino preferencije sadržaja koje gosti koriste. U zimskom periodu je naglasak na saunama, dok ljeti gosti uživaju u masažama na otvorenom ili pak na sunčalištu s pogledom na bazen – zaključuje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba