MINISTAR MORA, PROMETA I INFRASTRUKTURE OLEG BUTKOVIĆ U OROSLAVJU I STUBIČKIM TOPLICAMA

“Vjerujem da će prednost iz prvog kruga u nedjelju ovdje biti pretočena u pobjedu”

Objavljeno: 29.05.2017. Alen Brodar

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković došao je u Oroslavje dati podršku kandidatu HDZ-a Emilu Gredičaku u drugom krugu lokalnih izbora, u kojem mu je protukandidat aktualni gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa (SDP).
– Upoznao sam se sa svim najvažnijim problemima što se tiče prometne infrastrukture u Oroslavju. Radi se ponajprije o cesti Andraševec – Lepa Ves – Bedekovčina, čija je jedna dionica uništena izgradnjom brze ceste od Mokrica, preko Bračka i Zlatar Bistrice, a koja će ići do Popovca, odnosno Huma Brezničkog. Druga stvar je izgradnja kružnog toka kod crkve, a treće izgradnja autobusnog stajališta. Razgovarali smo o svim tim projektima, budući da Hrvatske ceste dosta ulažu u Hrvatsko zagorje i oni će svakako imati prioritet, a Emil podršku mene kao ministra. Očekujemo pobjedu ovdje, vjerujem da će prednost iz prvog kruga u nedjelju biti pretočena u pobjedu u drugom krugu i da će Oroslavje dobiti novog gradonačelnika – rekao je Butković u Oroslavju.

Garancije ministra

– Drago mi je da nakon deset godina, koliko se problemi ne rješavaju u ovom gradu, imam priliku ukazati na njih i što sam dobio garanciju da će se moći popraviti, da Oroslavje konačno krene u smjeru koji sve građanke i građani Oroslavja zaslužuju – rekao je Emil Gredičak dok je saborski zastupnik i predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek dodao:
– Drago mi je što je Oleg Butković na moj poziv došao dati podršku našem Emilu u Oroslavju i Kristijanu Oremušu u Stubičkim Toplicama, gdje smo već formirali većinu u Općinskom vijeću. Osim podrške, ministar Butković upoznat je sa svim projektima u ovom kraju što se tiče cestovne infrastrukture, imamo njegove garancije da će se to riješiti. To smo uostalom radili i do sada, nizom projekata u Krapini, Zaboku, Humu na Sutli, Konjščini, Budinščini… Veliki su izazovi pred nama s aspekta prometne infrastrukture. Naravno, nije ih sve moguće riješiti od danas do sutra, ali ako postoji jedan kontinuitet brige onda će se svakako riješiti – rekao je Tušek. Na novinarski upit gdje sve u drugom krugu lokalnih izbora očekuje pobjedu, rekao je da su to svakako Oroslavje i Stubičke Toplice.

Poziv na suradnju

– Oroslavje je u našem fokusu u drugom krugu, jer radi se o gradu velikog potencijala i našem kandidatu koji je mlado i svježe lice te ima mogućnost okupiti sve relevantne čimbenike za razvoj Oroslavja. Također, uvjeren sam da će naša koalicija s nezavisnom listom Kristijana Oremuša upravljati Stubičkim Toplicama, a želimo zadržati i naše uporište u Desiniću. Izazovno je u Loboru, kao i Kraljevcu na Sutli, pa ćemo vidjeti što će biti nakon nedjelje. No ono što ja kao saborski zastupnik želim reći, kada izbori završe, uopće me ne zanima koja opcija je u kojem mjestu na vlasti, već projekti koji su bitni za cijelu Krapinsko – zagorsku županiju, sve gradove i općine i samo u tom smislu mislim djelovati. Tako pozivam i sve aktere – župana Kolara te sve gradonačelnike i načelnike koji su izabrani u prvom, i one koji će biti izabrani u drugom krugu, da zajedno radimo u interesu Hrvatskog zagorja – pozvao je Tušek prije nego što se s ministrom Butkovićem uputio u Stubičke Toplice dati podršku nezavisnom kandidatu Kristijanu Oremušu u drugom krugu lokalnih izbora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba