SLEGLI SE DOJMOVI

Donosimo prve reakcije pobjednika lokalnih izbora u Zagorju

Objavljeno: 23.05.2017. zagorjeinternational

Prvi krug lokalnih izbora je za nama. Zagorci su izabrali župana, šest gradonačelnika i 18 načelnika, dok će u drugom krugu svoje čelnike birati grad Oroslavje te općine Stubičke Toplice, Kumrovec, Mače, Lobor, Jesenje, Desinić i Kraljevec na Sutli.
Donosimo neke od prvih reakcija čelnika zagorskih jedinica lokalne samouprave na rezultate izbora.



Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj

– Pregračankama i Pregračanima zahvaljujem na potpori koju su mi pružili. Prije četiri godine donijeli smo u Pregradu potrebne promjene, a sada nastavljamo dalje. Naši projekti su realni i ostvarivi te ćemo u naredne četiri godine Pregradu učiniti još ljepšim mjestom za život. Velikih 65,81 posto glasova za našu listu za Gradsko vijeće i 71,46 posto za mene kao gradonačelnika te pobjeda u svim mjesnim odborima izuzetno je priznanje za naš rad, ali i obveza koju ću zajedno sa zamjenicom Gordanom Križanec Ružić i cijelim Gradskim vijećem nastojati ispuniti. (jj)



Načelnik Radoboja Anđelko Topolovec

– Htio bih se zahvaliti svim svojim kandidatima za općinske načelnike, jer smo zajedno s koalicijskim partnerima pokazali da možemo dostojanstveno i argumentirano raspravljati i voditi kampanju. Obećavam vam fer i korektne četiri godine. S obzirom da sam izabran po peti put u Radoboju, moram zahvaliti svim svojim Radobojčankama i Radobojčanima na ukazanom povjerenju. Dali su mi zadatak da moram još više i još bolje raditi za Radoboj, jer je rezultat ovaj peti put bio najbolji. (jj)



Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak

– Ljudi su očito prepoznali moj program i dali mi povjerenje. Izabrana sam s čak 73,88 posto glasova. Zahvaljujem i podršci dosadašnjeg načelnika Željka Kodrnje. Kandidacijska lista grupe birača koju je on predvodio dobila je 68,01 posto te smo s tim rezultatom dobili sedam od ukupno devet mjesta u Općinskom vijeću. Zahvaljujem svim biračima koji su izašli na glasanje, a posebno one koji su nas svojim glasom podržali. Svoj ću posao obavljati volonterski i mislim da mi posao načelnice neće biti teško uskladiti s onim socijalne radnice u Domu u Bidružici. (mlm)



Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić

– Zahvaljujem se svim Stubičankama i Stubičancima koji su iskoristili svoje pravo i izašli na izbore. Posebno se zahvaljujem svim onima koji su dali glas za Luku Grabušića, mog zamjenika i mene osobno te za našu koaliciju. Drago mi je da je prepoznata kvaliteta našeg programa i da su građanke i građani Donje Stubice uvidjeli našu želju i znanje da se taj program u naredne četiri godine sprovede. Posla je puno pred nama, ali ja i moj tim, koji je dobio apsolutnu većinu u Gradskom vijeću, spremni smo uhvatiti se u koštac sa svim problemima koji nam se nađu na putu, jer Stubica zaslužuje bolje. (mlm)



Načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša

– Osvojio sam 53 posto glasova, osam posto više od svog protukandidata i ja sam zadovoljan. Dok se SDP sa svojim partnerima svim silama trudio doći do pobjede, skupom promidžbom i skupovima, moja cijela promidžba bio je jedan listić koji sam poslao svim biračima. I moja samostalna lista ima šest kandidata i s dva kandidata svojih koalicijskih partnera u HDZ-u, imat ćemo i većinu u Općinskom vijeću. Zahvaljujem svima koji su mi i ovog puta dali povjerenje. (mlm)



SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ I ŽELJKO KOLAR O REZULTATIMA IZBORA U KRAPINI:

Nismo očekivali ovakvu razliku u korist Gregurovića, očigledno smo negdje pogriješili

Rezultate izbora u Krapini komentirali su i predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić i ponovno izabrani župan Željko Kolar.
– Rezultati u Krapini su za mene neočekivani. Osobno sam pretpostavljao da će razlika biti manja, s time da nisam prognozirao pobjedu našeg kandidata Željka Pavića, ali ni gospodina Zorana Gregurovića. Mislio sam da će odlučivati nekih 100-150 glasova, na jednu ili na drugu stranu. Ova me velika razlika u korist Gregurovića, iskreno govoreći, malo iznenadila. Ali kažem, građani su birali, oni znaju što im je najbolje – rekao je Hajdaš Dončić, dok je Kolar podsjetio kako je SDP je s partnerima do sada imao većinu u Gradskom vijeću Krapine.
– Za prošle izbore, kada su se zbrojili rezultati dvojice kandidata u prvom krugu, Željka Pavića i Željka Vincelja (HNS), da su išli zajedno imali bi i gradonačelnika. S obzirom da su ovaj puta išli zajedno, u koaliciji koja je još bila proširena, očekivali smo da će biti izuzetno izjednačena utkamica, a ne ovako veliku razliku u korist Gregurovića. Analize će nakon izbora pokazati gdje smo pogriješili, očigledno negdje jesmo – zaključio je Željko Kolar. (ab)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba