Zagorski HDZ danas je održao svoju posljednju konferenciju za novinare prije lokalnih izbora

“Kolar neće prihvatiti javno sučeljavanje jer se boji naših otvorenih pitanja o tome gdje se troši novac”

Objavljeno: 18.05.2017. mladenmandic

Predsjednik HDZ-a Žarko Tušek rekao je kako prije svega želi poslati poruku zahvalnosti žiteljima Krapinsko – zagorske županije koji su pratili rad koalicije i koji su im pomogli u osmišljavanju programa i upozorili ih na vrlo lošu kvalitetu života malog prosječnog čovjeka.

Bitni su prioriteti

– Ostavština aktualne vlasti je ta da smo na 16. mjestu po razvoju u Hrvatskoj. Naša županija to ne zaslužuje jer bi po svemu što imamo trebali biti lider u Hrvatskoj i šire. U kampanji smo pozivali na sučeljavanje sposobnosti, sučeljavanje političkih lidera i programa, no tek danas se oglasio župan Kolar i rekao kako do sučeljavanja nije došlo jer navodno nisu bili pozvani svi akteri i kandidati. Ja ga i danas ovdje pozivam, da imamo sutra još cijeli dan da se sučelimo. Oni to izbjegavaju jer nemaju nikakvog programa jer su iste projekte nudili i prije četiri godine i prije osam i prije 16 godina, govore o projektima o kojima župan nije dao ni elementarna objašnjenja, a ljude koji rade u Županiji pretvara u svoj Izborni stožer. Novca ima, no bitni su prioriteti, a to sigurno nije trošenje županijskog novca u osobnu promociju. Prioriteti su udžbenici, hrana u školama i dječji vrtići za kvalitetu i kad bi došlo do sučeljavanja, raskrinkala bi se njihova politika i njihov neuspjeh. Naravno neće prihvatiti sučeljavanje, jer se boje naših pitanja o tome gdje se troši proračunski novac – rekao je Tušek.

Znanje i iskustvo

Kandidat za župana Dragutin Ranogajec rekao je kako kviz pitanja kojima se promovira Kolar nije ono što on želi.
– Nemam nikakvih repova što se tiče mojih privatnih poslova, nemam straha da se sučelim s bilo kime. Mi smo izašli sa svojim programom i njima je trebalo osam dana da prepišu dio našeg programa i da ponovno pričaju o svojim bajkama. Nisam došao tražiti kruha u ovu županiju, ja to imam. Došao sam dati svoje iskustvo i znanje svim žiteljima Krapinsko – zagorske županije za našu bolju budućnost. Tolika bahatost, arogancija i nepoštovanje prema svojim biračima koju pokazuje Kolar nije zapažena na ovim prostorima, a to se prvenstveno ogleda u tome da ne želi javno govoriti u medijima gdje je potrošio taj novac, koji su projekti iza njega i na koji način misli sa svojim suradnicima voditi Krapinsko – zagorsku županiju. Poslat ću jasnu poruku kako novca ima za sve projekte i jamčim da ću im radom pokazati kako se županija promovira u lidera ovog dijela Europe – rekao je Dragutin Ranogajec.



ŽUPAN KOLAR OGLASIO SE NA FACEBOOKU:

“Županiju bi zapravo vodio Tušek, a ne Ranogajec”

Župan Željko Kolar oglasio se statusom na facebooku, u kojem tvrdi da bi uvijek prihvatio sučeljavanje, ali sa svim kandidatima i Žarkom Tušekom.
– Nikad si nisam umišljao da se svijet vrti oko mene kao što to umišlja jedan od mojih protukandidata. Na izborima u našoj županiji postoji pet kandidata za župana. Uvijek bih prihvatio sučeljavanja, ali sa svim kandidatima jer ne želim nikoga podcjenjivati niti sebe stavljati u povlašteni položaj. Naravno, u takvom sučeljavanju treba sudjelovati i Žarko Tušek, budući da bi on stvarno vodio Županiju, a ne njegov kandidat Dragutin Ranogajec. Županija se tada ne bi vodila iz Magistratske ulice gdje se nalazi sjedište Županije, već iz Gajeve 2, gdje se nalazi sjedište HDZ-a. Želim puno sreće u kampanji svim kandidatima koji uistinu vole Zagorje i žele da našem Zagorju bude bolje. Vaš župan – napisao je Kolar. (jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba