Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić posjetila Zagorje

Stari grad u Mihovljanu postat će Centar za usluge za djecu i odrasle s posebnim potrebama

Objavljeno: 16.05.2017. mladenmandic

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, danas je u Mihovljanu bila na predstavljanju projekta Starog grada Mihovljan. Radi se o projektu revitalizacije i obnove Starog grada, koji bi se pretvorio u Centar za usluge u zajednici. Jedan dio bio bi predviđen za cjelodnevni boravak djece s posebnim potrebama, a drugi dio za odrasle osobe s posebnim potrebama. Kako su rekli projektanti, Centar bi imao ukupni kapacitet za 50 do 80 osoba.

Projekt iz 2011. godine

Načelnik Mihovljana Zlatko Bartolić rekao je kako su ovaj projekt započeli još 2011. godine, 2013. godine bio je i dio predizbornog obećanja, međutim kroz ove četiri godine nije bilo sluha, niti pomoći od bivše Vlade. No, od oživljavanja projekta nije se odustalo, a projekt će sufinancirati jedan domaći poduzetnik, vlasnik kanadskog poduzeća Caristrap.
– Prošli tjedan na desetoj godišnjici rada ove firme u Mihovljanu, bio je kanadski veleposlanik i pitao me koje imamo pripremljene projekte za budućnost u Mihovljanu i rekao sam mu da imamo više projekata, ali oni su se najviše zainteresirali za ovaj projekt za dnevni boravak i radionicu za djecu s posebnim potrebama. Za sada više ništa ne možemo govoriti o projektu, ni koliko će koštati, ni koliki će biti kapaciteti, jer će se on još mijenjati – rekao je Zlatko Bartolić.
Ministrica Murganić istaknula je kako je u strateškim dokumentima ova Vlada opredijeljena za razvoj pružanja usluga u zajednici.

Prijava na EU fondove

– Ovaj projekt je vrlo interesantan, s obzirom da bi se oživio Stari grad, i u stručnom smislu, a investitor je domaći poduzetnik. Projekt pokazuje društveno odgovorno i humano ponašanje koje treba poticati. Stavit ćemo sve naše stručne službe na raspolaganje kako bi se projekt općine Mihovljan, koja bi bila nosioc projekta prijavio na natječaj za europske fondove, kako bi djeca i odrasli mogli uživati u ovoj blagodati. Ono što sam posebno uočila ovdje u Zagorju, to je interes saborskog zastupnika Žarka Tušeka, kandidata za župana Dragutina Ranogajca, načelnika Zlatka Bartolića i ostalih čelnika u Zagorju, za socijalnu osjetljivost i ja kao ministrica to izuzetno cijenim – rekla je Nada Murganić.
U sklopu posjeta Zagorju, ministrica će posjetiti i Domu za odrasle osobe Lobor-grad, Odgojni dom u Bedekovčini i Centar za socijalnu skrb u Donjoj Stubici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba