EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Renomirana tvrtka iz Hong Konga prepoznala potencijal Krapinskih Toplica, već se priprema dokumentacija za dogradnju postojećeg hotela

KINEZI OTKRILI KARTE: Ovako će izgledati novi Hotel Toplice

Objavljeno: 06.05.2017. Alen Brodar

Jinxiong Hu, direktor tvrtke Zhongya nekretnine obišao je, kako doznajemo, u četvrtak Krapinske Toplice, kako bi sa suradnicima definirao posljednje detalje vezane uz preuzimanje Hotela Toplice. Općinskom načelniku Ernestu Svažiću predstavio je plan rekonstrukcije i dogradnje hotela te se zahvalio na dosadašnjoj podršci lokalne samouprave.

Hu želi da zahvati na rekonstrukciji započnu što prije, po mogućnosti početkom lipnja te se već intenzivno radi na dokumentaciji za potrebnu dogradnju.  Naime, usvojen je program dogradnje kojim će se kategorija hotela dići na četiri zvjezdice, dograditi garaža i proširiti bazenski, terapijski i kongresni kapaciteti.  Razradu koncepcije za kineske partnere završava studio B2B iz Zagreba.

Prezentacija na “Wellconeu”

– Veseli me što je renomirana tvrtka iz Hong Konga prepoznala upravo Krapinske Toplice kao plodno tlo za dobar posao. Uz ulaganja koja su već u realizaciji, kao što je Villa Magdalena i ona u pripremi – Heli hotel i Bellevue,  Krapinske Toplice će se kroz iduće dvije godine transformirati u destinaciju s četiri zvjezdice – rekao nam je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, dodajući da će ovo kinesko ulaganje u Krapinske Toplice biti detaljnije predstavljeno na Regionalnom sajmu kontinentalnog turizma “Wellcone”, koji će se u srijedu 10. lipnja održati na Zagrebačkom velesajmu, u organizaciji Zagorje Internationala.

Jinxiong Hu je također najavio dolazak visoke delegacije medicinskih stručnjaka iz Kine koji će u srpnju održati sastanak s liječnicima iz Krapinskih Toplica, vezano uz suradnju u području kardiologije.

– Za nas to znači više turista, nova radna mjesta u turizmu, zdravstvu i građevini te poslovnu priliku za domaće vinare i vlasnike OPG-a.  Koncepcijom koja mi je predstavljena dobivamo još jedne ekskuzivne terme u središtu mjesta – najavio je načelnik Svažić.

Lokacija s 4 zvjezdice

Podsjetimo, načelnik Krapinskih Toplica bio je jedan od prvih hrvatskih načelnika koji su se prije tri godine obratili tada osnovanoj privatnoj udruzi Chinese Southeast European Business Association (CSEBA), koja povezuje poslovne ljude u Kini i na jugoistoku Europe. Mariju Renduliću, predsjedniku CSEBA-e, predstavio je svoj katalog ulaganja. Rendulić je, kako sam kaže, odmah prepoznao potencijal Krapinskih Toplica i krenuo u potragu za kineskim gospodarstvenicima koji bi željeli ulagati u tu zagorsku općinu te bi osim za Hotel Toplice, u ovoj godini u Krapinske Toplice trebalo doći 30 milijuna kuna od strane kineskih ulagača. Naime, Kinezi su u Hrvatskoj registrirali tvrtku Zhongya nekretnine d.o.o. te ovamo već prebacili novac koji namjeravaju ulagati. Radi se o oko 300 milijuna eura za područje čitave Hrvatske.

– U Krapinskim Toplicama su, osim za preuzimanje Hotela Toplice, zainteresirani i za izgradnju bungalova, točnije, malih vila za osobe treće dobi, kao i za izgradnju javnih garaža. Turistička ponuda u Krapinskim Toplicama time bi bila obogaćena za 650 kreveta, 25 apartmana i 16 vila – rekao je Rendulić. Istaknuo je i kako bi prvi radovi mogli početi već u lipnju, a izvodit će ih domaće građevinske tvrtke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba