PREDSTAVLJEN VISION ONE

Mobilna aplikacija koja turistima omogućuje pregled cjelokupne turističke ponude Krapinsko – zagorske i još osam kontinentalnih županija

Objavljeno: 25.04.2017. Jelena Jazbec

U prostoru Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina predstavljen je Vision One, projekt umrežavanja turističke ponude kontinentalne Hrvatske, u suradnji s gradovima i turističkim zajednicama, uz promociju lokalnih poduzetnika i njihovih proizvoda i usluga. Radi se o mobilnoj aplikaciji koja će se koristiti u turističke svrhe, odnosno, njezinim skidanjem, svaki turist moći će na jednom mjestu pronaći sve informacije o manifestacijama, smještaju, gastro ponudi, turističkoj ponudi i znamenitostima na području čitave kontinentalne Hrvatske. Osim toga, aplikacija će locirati njegov trenutni položaj i prikazati mu najbliža odredišta, a pomoću brzog i jednostavnog povezivanja na Google kartu, odvest će ga do željene lokacije.

Važne poveznice

– Aplikacija za sada obuhvaća devet kontinentalnih županija, a drago nam je što je upravo Krapinsko – zagorska županija bila jedna od prvih koje su prepoznale vrijednost projekta i uključile se u njega. Kontinentalna Hrvatska ima mnogo mogućnosti i potencijala, a ono što svaki turist traži, su informacije, koje će zahvaljujući ovoj aplikaciji napokon imati na jednom mjestu – rekao je Danijel Botić, voditelj marketinga i prodaje Vision Teama, tvrtke koja je izradila aplikaciju.
Kada, primjerice, turist skine aplikaciju i klikne na Visit Zagorje, na zaslonu će se pojaviti nekoliko ikona: događanja, smještaj, gastronomija, vinska cesta Zagorja, kulturna baština, zdravstveni turizam, vaš idealni odmor, poljoprivredna gospodarstva, kontakt, web i poveznice. Te će ga ikone odvesti do drugih kategorija, pa tako, primjerice, u kategoriji smještaja, može birati između hotela, hostela, pansiona, agroturizma, kuća za odmor te privatnog smještaja. Odabirom jedne od kategorija, na zaslonu će se pojaviti lista objekata.
Kako ističu iz Vision Teama, posebno važna kategorija su poveznice, koje omogućuju jednostavno preusmjeravanje na internetske stranice turističkih zajednica gradova, ugostiteljskih objekata i slično. Također, da bi se povećao interes za aplikaciju, ona će uključivati i interaktivnu igru pomoću koje će korisnici moći osvajati i nagrade.

Poljoprivredna gospodarstva

Voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije Ksenija Tomić istaknula je kako je iznimno ponosna što je upravo KZŽ bila jedna od prvih kontinentalnih županija koje su prepoznale vrijednost ovog projekta.
– Potaknuli smo uključivanje svih zagorskih turističkih zajednica, a u aplikaciju će biti uključeno i 14 objekata koji su dio projekta “Okusi hrvatske tradicije”. Da smo zaista jedna prepoznatljiva Turistička zajednica koja bilježi dobre rezultate, dokazuju i podaci da smo u vrijeme uskrsnih blagdana zabilježili porast broja dolazaka od 14,34 posto – rekla je Tomić.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar posebno se osvrnuo na kategoriju “poljoprivredna gospodarstva”.
– Klikom na tu kategoriju, turisti će imati uvid u cjelokupnu ponudu domaćih autohtonih proizvoda naših proizvođača. No, osim što će moći saznati kad su otvorene naše tržnice, aplikacija će ih dovesti direktno do obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava gdje će moći kupiti proizvode izravno od proizvođača. Upravo je to ono što našim OPG-ovcima treba. Naime, oni znaju proizvesti dobar proizvod, ali im nedostaje promocija i brendiranje – zaključio je Kolar.

Za Android, aplikacija je dostupna OVDJE.

Za IOS sustave, aplikaciju možete skinuti OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba