“Plivački miting ZPK 2017.”

Jana Vranić pokorila svoju konkurenciju i osvojila četiri zlata

Objavljeno: 24.04.2017. mladenmandic

Zagrebački plivački klub na 50 – metarskom bazenu u Utrinama bio je proteklog vikenda domaćin dvodnevnog međunarodnog plivačkog natjecanja pod nazivom “Plivački miting ZPK 2017.” Na mitingu je sudjelovalo 300-tinjak plivačica i plivača iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Plivalo se u 16 individualnih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

11 natjecatelja

Iz PK Olimp iz Zaboka, pod vodstvom trenera Ivice Androića, nastupilo je 11 natjecatelja – Tin Bogdanić, Karlo Iljaš, Nikola Iveković, Lovro Futivić, David Benčić, Jana Vranić, Marta Vidas, Dora Vlašić, Magda Slovenec, Lana Halapir i Lara Lončarić. U dva dana natjecanja, PK Olimp Zabok osvojio je četiri medalje i to sve četiri zlatnog sjaja. Osvajačica sva četiri zlata za Olimpovce u juniorskoj konkurenciji bila je najbolja pojedinka Olimpa Jana Vranić. Bila je najbrža na 50 i 100 slobodno, te 50 i 100 leptir s otplivanim limitima za državno prvenstvo. U ukupnom plasmanu za Grand prix Hrvatska, osvojila je deseto mjesto i jedan bod. Od ostalih vrijednih plasmana unutar prvih deset u svojim kategorijama, vrijedi spomenuti da je junior Karlo Iljaš bio nadomak medalje na 200 mješovito, osvojivši četvrto mjesto, otplivavši pritom i limit za državno prvenstvo. Na 200 slobodno bio je peti, a na 100 i 400 slobodno šesti sa svim limitima. Junior Tin Bogdanić bio je šesti na 50 leptir, sedmi na 50 slobodno i deveti na 50 prsno. Mlađi junior Nikola Iveković bio je peti na 200 prsno i deveti na 100 prsno s limitima. Mlađi junior Lovro Futivić bio je sedmi na 200 prsno s limitom i osmi na 100 prsno.

Magda Slovenec

U ženskoj konkurenciji, pored Jane Vranić, odlično je plivala i mlađa juniorka Magda Slovenec sa sedmim mjestima na 100 leđno i limitom, te 200 leđno, kao i devetim mjestom na 200 slobodno. Juniorka Marta Vidas bila je sedma na 50 leđno i deseta na 100 leđno. Mlađa juniorka Lana Halapir bila je peta na 200 leptir s limitom, a mlađa juniorka Dora Vlašić u istoj disciplini deveta. Mlađa juniorka Lara Lončarić bila je sedma na 200 prsno.
Iduće natjecanje po planu i programu Plivačkog kluba Olimp iz Zaboka je u Splitu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba