Gordan Jandroković

“Ranogajec je čovjek koji je okrenut rješavanju konkretnih problema, a ne populizmu i demagogiji”

Objavljeno: 13.04.2017. mladenmandic

U Krapini je danas boravio glavni tajnik HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, koji je posjetio Županijsku organizaciju HDZ-a kako bi pružio podršku kandidatu za župana Dragutinu Ranogajcu i ostalim HDZ-ovim kandidatima na izborima.

– Iznimno sam zadovoljan onim što sam čuo, stranka je iznimno motivirana i spremamo se za lokalne izbore na kojima očekujemo pobjedu. Posebno smo koncentrirani na Županiju gdje smo izašli s kandidatom koji ima izvrsnu reputaciju, koji je okrenut rješavanju konkretnih problema, a ne populizmu i demagogiji. Kada smo odlučivali tko će biti naš kandidat za župana, tražili smo kompetentnu i stručnu osobu koja ima svoju osobnost, karijeru i može dobiti široku potporu, ne samo HDZ-ovih glasača, nego i svih ostalih građana i građanki. Iznenađen sam onim što su mi rekli moji kolege o vrlo ružnim napadima koji su došli od strane Siniše Hajdaša Dončića na našeg kandidata Ranogajca i riječima Davora Bernardića koji svojim izjavama nastoji posvađati Krapinu i Zabok – rekao je Jandroković te dodao kako će svi njihovi projekti koji su definirani ići dalje, biti još i ubrzani i realizirani u idućim mjesecima i godinama.

“Dolazim služiti, a ne upravljati”

Kandidat za župana Dragutin Ranogajec rekao je kako on nije čovjek koji želi nešto zamotati u celofan.
– Obišao sam veliki dio Županije i svugdje građane pitam što nije dobro i što želite da promijenimo te tako sa suradnicima i uobličavam plan rada. Želim da svim žiteljima budemo na usluzi. Dolazim služiti, a ne upravljati i tako želim da i naša djeca imaju što bolju budućnost. Što se tiče izrečenih uvreda od Siniše Hajdaša Dončića, kao katolik, pozvao sam sve sudionike u ovoj utakmici da budemo civilizirani i da se uljudno ponašamo i da tako doprinesemo kulturi dijaloga. Želim poručiti da nećemo dijeliti gradove i općine, nego ih spajati, otvarati nova radna mjesta i podići standard naših ljudi – rekao je Ranogajec
Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović rekao je kako će svoje koalicijske partnere i program predstaviti idući tjedan nakon Uskrsa te dodao i kako nije primjereno od strane Bernardića ponižavati sve Krapinčanke i Krapinčane i Grad, ako nema argumenata.
– Osobno ću uputiti pismeni poziv Bernardiću da dođe u Krapinu da ga upoznam s 820 godina povijesti grada Krapine, s kulturom, poviješću i gospodarstvom. Moja je želja da i Zabok bude još bolji i još ljepši, ali Krapina će i dalje ostati županijsko središte – rekao je Gregurović.

“Ni jedan realizirani projekt”

Predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek zahvalio se na podršci središnjici stranke te posebno istaknuo kako je Krapinsko – zagorska županija u četiri mjeseca ove godine iz raznih ministarstava dobila 50 milijuna kuna državnog novca.
– Zajedno s ministrom Butkovićem dogovoren je operativni plan za izgradnju najpotrebnije prometnice u industrijskom bazenu u Humu na Sutli koje su sve Vlade obećavale, a donijeta je i odluka o elektrifikaciji pruge. Dogovorili smo i kako ojačati poljoprivredu koja nam nije osnovna djelatnost. Radimo konkretne stvari, konkretne investicije i sve to uz pomoć Vlade RH. Jedina smo stranka koja se jasno usprotivili regionalizaciji i koja se borila protiv ukidanje Krapinsko – zagorske županije. Tada nije bilo kolega iz SDP-a. Njihovo ponašanje i prijetnje izlagačima na Sajmu u Bedekovčini koji bi se trebali slikati s HDZ-ovim ministrom u Vladi, govori o nervozi, o neznanju i nekompetenciji naših političkih suparnika koji od svojih 15-ak projekata nisu realizirali apsolutno niti jedan. Lijepo je govoriti o bajkama, baviti se jeftinim populizmom, no trebali bi se osvrnuti na svoje projekte i rezultate, a ne kako bi Županija trebala izgledati 2025. godine – rekao je Žarko Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba