NASTAVAK PRVENSTVA 29. TRAVNJA

Pobjedom nad Hermesom, krapinski košarkaši zauzeli drugo mjesto na tablici

Objavljeno: 11.04.2017. Jelena Jazbec

Mlađi kadeti KK Krapina u osmom kolu su pobijedili KK Hermes, rezultatom 73:52. U prvoj četvrtini, ekipe su igrale izjednačeno, s dozom nervoze i agresije u obrani. U nastavku, Krapinčani su izuzetnim šutom za tri poena do zadnje četvrtine postigli nedostižnu razliku od čak +29. Svi igrači Krapine pokazali su veliko zalaganje i trud. Martin Benc odigrao je najbolju utakmicu sezone, s pet pogođenih trica i ukupno 18 koševa, Daniel Strehovec (18 koševa) dobro je dirigirao ekipom, a čvrsti Maleković i Hojski uspostavljali su sigurnost pod koševima. Zadnju četvrtinu odigrali su najmlađi igrači Krapine i sigurno priveli utakmicu kraju. Trener domaćih dao je priliku da svih 12 igrača sudjeluje u vrijednoj pobijedi, koja im je donijela drugo mjesto na tablici.
Nastavak prvenstva je u subotu, 29. travnja, kada u Krapinu dolazi KK Podsused, koji je u prvom dijelu nanio poraz Krapinčanima. Oni su tada nastupili sa samo pet igrača.
U osmom kolu druge juniorske lige, košarkašice Krapine pobijedile su zagrebačku Dubravu rezultatom 47:61. Krapinčanke su već u prvoj četvrtini nagovijestile da su u Zagreb došle pobijediti. Zahvaljujući pokretljivosti i čvrstoj igri, na poluvrijeme su otišle s rezultatom 17:41. Do kraja utakmice, mlada i borbena ekipa Dubrave bila je odlična u obrani i još efikasnija u napadu, ali nije uspjela napraviti preokret. Igru je vodila kapetanica Krapine Vlatka Bilal, koja je postigla više od polovice koševa za svoju ekipu, uz standardno dobru J. Hršak, L. Horvat i L. Mikša. U sljedećem kolu Krapinčanke su slobodne.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba