Obilježili 40 godina rada

Pčelarsko društvo “Hrvatsko zagorje Zabok” broji 152 člana s 10 tisuća košnica

Objavljeno: 03.04.2017. zagorjeinternational

Pčelarska udruga “Hrvatsko zagorje Zabok” obilježila je 40 godina rada i 46 godina organiziranog pčelarenja na području Krapinsko – zagorske županije.
Pčelarima je čestitao krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Kvaliteta meda u Zagorju prepoznata je ne samo u Hrvatskoj, nego i van njenih granica. To nam pokazujete baš vi pčelari, koji donosite zlatne medalje sa svih takmičenja na kojima se pojavite. Vi čitavo vrijeme educirate svoje članove, a i mi kao Županija dodatno, kroz brendiranje Zagorja kao destinacije, pokušavamo promovirati zagorski med kao zdrav proizvod, koji bi trebao biti sastavni dio naše ponude – rekao je Kolar, te pozvao članove udruge “Hrvatsko zagorje Zabok” na ponovno uključivanje u Savez pčelarskih udruga Krapinsko – zagorske županije.
Ova je udruga po broju članova i košnica najveća u Krapinsko – zagorskoj županiji. Broji 152 člana s 10 tisuća košnica. U četrdeset godina rada održala je više od 200 edukacijskih predavanja.
Skupštinu pčelarske udruge “Hrvatsko zagorje Zabok” pozdravila je i zamjenica gradonačelnika Zaboka Nevenka Gregurić koja je pčelarima poželjela puno uspjeha i u narednom radu, dopredsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Ivan Mravak te brojni predstavnici drugih pčelarskih udruga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba