Dragutin Ranogajec

“Županijska vlast hvali se smanjenjem nezaposlenosti, za koju su zaslužni privatni poduzetnici – na njihovoj aktivnosti ubiru bodove”

Objavljeno: 31.03.2017. mladenmandic

Nestranački kandidat za zagorskog župana Dragutin Ranogajec uz potporu koalicije HDZ-a, HSS-a, ZDS-a i HSP-a AS, održao je skup i druženje sa simpatizerima u Zaboku.
– HDZ je oduvijek bila stranka koja nije stvarala konflikte u društvu, stranka koja je bila faktor okupljanja. Istina, nismo uvijek pristali na kompromise. Naša koalicija sklopljena je na zajedničkim vrijednostima i željama, željama za stvaranjem, radom i progresivnim i modernim idejama – izjavio je predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek te dodao kako su ovi izbori prilika za ozbiljan iskorak i ozbiljne reforme i jedina brana od “jeftinog političkog populizma”.
Stjepan Ranogajec (HSP AS) osvrnuo se na priču oko zagorskog aerodroma prozvavši ga “megalomansko – komunističkim propalim projektom”, zbog teške komunikacije sa Županijom po pitanju transparentnosti i efikasnosti rada aerodroma.

Gradska uprava

Marijan Hohnjec, predsjednik zagorskog HSS-a, istaknuo je važnost poticanja investicija, demografske obnove, poticanja turizma, revitalizacije sela i oživljavanja poljoprivrede te promjene poticaja u poljoprivredi, dok se Vladimir Pleško, kandidat za gradonačelnika Zaboka, osvrnuo na stanje gospodarstva i povećan broj nezaposlenih u Zaboku u odnosu na vrijeme prije osam godina, a istovremeno više zaposlenih u Gradskoj upravi, povećan broj službenih putovanja aktualnog zabočkog gradonačelnika i to bez jasnih rezultata i ciljeva tih putovanja te nedjelotvornost prijavljivanja na natječaje EU fondova.
Na kraju je govorio Dragutin Ranogajec, koji se u svom govoru osvrnuo na obrtnike i poduzetnike, rekavši da su ključ otvaranja novih radnih mjesta.
Kritizirao je županijsku vlast koja govori o smanjenju nezaposlenosti, a ubire bodove aktivnosti privatnih poduzetnika i time stvara političku priču. Istaknuo je i važnost populariziranja deficitarnih zanimanja te činjenicu da će mladi s poslom u Krapinsko-zagorskoj županiji u njoj i ostati.
– Samo jedno je Hrvatsko zagorje i ja ga hoću graditi s vama. Ja Zagorje vidim bez propuštenih prilika. Ono “ja”, mora postati “mi”. Mi smo ti koji će njihovu “bajku” pretvoriti u stvarnost – rekao je Ranogajec.

Javno sučeljavanje

Druženje sa svojim simpatizerima Ranogajec je održao i u Đurmancu te u Klanjcu gdje je predstavio Igora Jambrešića, kandidata za gradonačelnika Klanjca te Damira Beloševića, aktualnog načelnika Đurmanca koji ide po još jedan mandat.
Ranogajec se osvrnuo na odgađanje javnog sučeljavanja aktualnog župana Željka Kolara.
-Sad, kad je pravo vrijeme da ljudi čuju istinu o realnom stanju u Krapinsko – zagorskoj županiji, župan Kolar odbija komunikaciju, jer kaže – nije vrijeme. A kada će biti vrijeme da narod čuje o njegovim neuspjesima te lažnim obećanjima i “bajkama”? Ja još uvijek vjerujem da će skupiti hrabrosti i odazvati se pozivu jer to je najmanje što Zagorci zaslužuju – zaključio je Ranogajec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba