“Dajmo djeci korijene i krila”

Mališanima iz Dječjeg vrtića “Uzdanica” podijeljene tradicijske zagorske drvene igračke

Objavljeno: 24.03.2017. zagorjeinternational

U Dječjem vrtiću “Uzdanica” u Zlataru, nastavljen je veliki hrvatski odgojno – obrazovni projekt “Dajmo djeci korijene i krila”, koji zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj. Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i zamjenica gradonačelnika Zlatara Jasenka Auguštan Pentek ravnateljici vrtića “Uzdanica” Biserki Žerjavić uručili su tradicijske drvene igračke proizvedene u Mariji Bistrici. Podjelu tradicijskih zagorskih drvenih igračaka, koje je zaštitio UNESCO i koje su izgrađene po svim vrtićkim standardima, omogućili su Krapinsko – zagorska županija, Etnografski muzej i Radio Kaj.
– Projektom “Dajmo djeci korijene i krila” djeca se upoznaju s hrvatskom kulturnom baštinom i hrvatskim tradicijskim vrijednostima. Do sada je projektom obuhvaćeno 75 vrtića širom Hrvatske, od Hrvatskog zagorja, Međimurja, Podravine i Prigorja, preko Zagreba, Slavonskog Broda, Vukovara, Rijeke do Šibenika i Dubrovnika. Mi nastavljamo s ovim darivanjima, s krajnjim ciljem da svaki dječji vrtić u Zagorju dobije drvene dječje igračke iz Marije Bistrice, a jednako ćemo tako akciju nastaviti u čitavoj Hrvatskoj, u svim gradovima u kojima organiziramo neku od naših manifestacija – istaknuo je župan Kolar.
– U dogovoru s ravnateljicom planiramo i uređenje dječjeg igralište te konačno, kroz europske fondove, izgradnju novog vrtića većeg kapaciteta – dodala je zamjenica gradonačelnika Zlatara Jasenka Auguštan Pentek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba