“PARKOVI HRVATSKE”

Mobilna aplikacija funkcionira i u izvanmrežnom načinu rada, a korisnika obavještava kad se nađe u blizini neke zanimljive lokacije ili atrakcije

Objavljeno: 16.03.2017. zagorjeinternational

U Parku prirode Medvednica, danas je predstavljen službeni mobilni vodič kroz osam nacionalnih i 11 parkova prirode – nova besplatna mobilna aplikacija “Parkovi Hrvatske”, na hrvatskom i engleskom jeziku, prenosi HRT.
Dostupna je korisnicima pametnih telefona i tableta s operacijskim sustavima iOS i Android, koristi bluetooth, pa je riječ o prvoj aplikaciji u Hrvatskoj koja osigurava dostupnost informacija i u izvanmrežnom načinu rada.

Interaktivna karta

Uključuje interaktivnu kartu svih hrvatskih parkova s 1.172 ucrtane staze i lokacije te donosi zanimljive činjenice i dodatne multimedijske sadržaje za 283 atrakcije i 889 aktivnosti u parkovima. Pripremili su je stručni djelatnici parkova, a osim što korisnicima omogućava individualno planiranje posjeta parkovima, putem webshopa dostupna je i kupnja ulaznica. Prednost je i to što korisnike obavještava kad se nađu u blizini neke zanimljive lokacije ili atrakcije, bilo da je riječ o prirodnim i kulturnim znamenitostima, aktivnostima ili rutama dostupnima u svakom pojedinom parku.

Integrirana s portalom

Aplikacija je povezana i u potpunosti integrirana s internetskim portalom “Parkovi Hrvatske”, pokrenutim prošle godine, a razvijena je u suradnji Ministarstva zaštite okoliša i energetike i UNDP-ovog projekta “Jačanje institucionalne i financijske održivosti nacionalnog sustava zaštićenih područja – PARC”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba