Tuheljske Toplice i Kumrovec

Na startu “INA Rallyja Kumrovec 2017” startalo 59 posada iz šest zemalja

Objavljeno: 04.03.2017. mladenmandic

U petak je atraktivnim prologom na parkiralištu Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama, započeo šesti “INA Rally Kumrovec” koji se i ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović. Tehnički pregled prošlo je 59 posada iz šest zemalja – Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Italije i Srbije koji su se i danas u Kumrovcu natjecali na četiri brzinska ispita po bregima Kumrovca i Zagorskih Sela.

Start u Muzeju

Ceremonijalni start svih posada bio je u kumrovečkom Muzeju “Staro selo”, ispred Titove rodne kuće, nakon čega su posada morale voziti četiri brzinska ispita na dvije staze i to preko Donjeg i Gornjeg Škrnika, Zagorskih Sela, Kladnika i Kumrovca. Natjecatelji su potom startali prvo na stazi od 11,7 kilometara, a potom i na stazi od devet kilometara.
Prije ceremonijalnog starta u Kumrovcu, sve su posade na otvorenju šestog izdanja “INA Rallyja Kumrovec” u kumrovečkom Starom selu ispratitili općinski načelnik Kumrovca Dragutin Ulama, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar te izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Davorin Štetner.

Nekoliko tisuća posjetitelja

Svi oni zaželjeli su im dobrodošlicu u Kumrovec i Zagorje rekavši kako je automobilizam izuzetno skupi sport koji opstaje ponajčešće zahvaljujući entuzijazmu samih natjecatelja. Poželjeli su im i da u idućim godinama dođu u Zagorje u još većem broju. Oko staze na bregima oko Kumrovca i Zagorskih Sela, okupilo se nekoliko tisuća posjetitelja. Proglašenje pobjednika bit će u večernjim satima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba