“Vraćam se, Zagorje, tebi”

Hrvatska kajkavska stranka opet postala Zagorska demokratska stranka

Objavljeno: 27.02.2017. mladenmandic

Nakon što je prije godinu dana Zagorska demokratska stranka promijenila ime u Hrvatsku kajkavsku stranku, želeći postati regionalnom strankom svih kajkavaca u 11 hrvatskih županija, u subotu je na svojoj Izvještajnoj skupštini u Društvenom domu u Oroslavju, ponovo vratila svoj stari naziv – Zagorska demokratska stranka. Politički tajnik ZDS-a Mladen Popović rekao nam je kako je na samoj Skupštini stigao pismeni prijedlog 75 članova Skupštine da stranka ponovo promijeni ime, pa je predsjednica Radnog predsjedništva Nina Gradiški Zrinski, sukladno Statutu, po kojem jedna trećina izaslanika može tražiti da se neka točka uvrsti u dnevni red Skupštine, to i napravljeno.

“Vraćam se, Zagorje, tebi”

Prilikom glasovanja, jedan glas bio je protiv, a tek nekolicina je bila suzdržana. Predsjednik stranke dr. Stanko Belina na upit o ponovnoj promjeni prokomentirao je riječima “Vraćam se, Zagorje, tebi”.
– Kako u proteklih godinu dana nismo uspjeli u nakani da se regionalno proširimo, a novo ime stranke nije postalo dovoljno prepoznatljivo u javnosti, ZDS je u očima većine naših birača bila tek stranka koja je nekad postojala. Nismo htjeli samo fiktivno osnivati ogranke u kajkavskim županijama, bez da iza njih stoje kvalitetni ljudi, a kako je ZDS u posljednjih 20 godina otkad postojimo, bio ipak svojevrsni brend, odlučili smo taj brend vratiti – rekao nam je dr. Stanko Belina.

Samostalnost pri koaliranju

Na upit kakav je stav ZDS-a oko koaliranja na svibanjskim lokalnim izborima, dr. Belina nam je rekao kako sve gradske i općinske organizacije imaju samostalnost u odlučivanju s kim će koalirati, a na razini Županije još uvijek pregovaraju o tome hoće li na izbore u koaliciji sa svojim dosadašnjim partnerima HDZ-om, SDP-om ili pak samostalno.
– Sve tri opcije su još uvijek otvorene – rekao nam je dr. Stanko Belina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba